Hlavní obsah

Unikátní mobil se dvěma displeji se v Česku prodává za 14 000 Kč

Ruská firma Yota Devices začala na českém trhu nabízet unikátní chytrý telefon YotaPhone se dvěma displeji. Mobil je vybavený LCD displejem na čelní straně a druhým displejem s elektronickým papírem (EPD) na zadní. Vyjde na téměř 14 000 korun.

Foto: archív výrobce

YotaPhone

Článek

Právě druhý monitor by měl být hlavní předností novinky. Uživatel jej může používat pro jednoduché operace s telefonem, například čtení zpráv a e-mailů. Díky tomu výrazně prodlouží výdrž baterie.

V případě používání pouze tzv. e-ink displeje přístroj dokáže na jedno dobití fungovat klidně i dva týdny. Tento panel má však samozřejmě i několik omezení. Není podsvícený, a tak je nutné v noci používat baterku.

Na druhou stranu na ostrém slunci je čitelnost bezkonkurenční. Obnovovací frekvence displeje je také příliš pomalá pro hraní her nebo sledování videa. Právě proto ale smartphone disponuje i druhým displejem.

YotaPhone lze využít jako 2 v 1 chytrý mobilní telefon se čtečkou e-knih.
výkonný ředitel Yota Devices Vlad Martynov

„YotaPhone tak samozřejmě lze využít jako 2 v 1 chytrý mobilní telefon se čtečkou e-knih. Na druhý displej si uživatel může uložit například letenku, vstupenku na koncert s čárovým kódem, zkrátka cokoli. Výhodou je, že i když dojde k úplnému vybití baterie, informace na druhém displeji telefonu stále zůstanou," uvedl výkonný ředitel Yota Devices Vlad Martynov.

Telefon na platformě Android s displeji o úhlopříčce 4,3 palce je vybavený sklem Gorilla Glass 3, šesti anténami, dvoujádrovým procesorem Krait s taktem 1,7 GHz, pamětí 2 GB RAM a 13megapixelovým fotoaparátem.

Většina chytrých telefonů v prémiovém segmentu s cenovkou nad 10 000 Kč pracuje s výkonnějšími čtyřjádrovými procesory. Čtyři jádra má například i nový Huawei Ascend P7 za 9990 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám