Hlavní obsah

Unikátní koncept od Xiaomi ukazuje budoucnost mobilů

Novinky, ort

Výrobci chytrých telefonů se v posledních měsících snaží zaujmout přístroji, které mají ohebné obrazovky a skládací konstrukci. Společnost Xiaomi se však rozhodla vydat úplně jinou cestou – konstrukci u svého chystaného přístroje má zcela klasickou, ohebný displej je doslova omotaný okolo celého zařízení.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix Alpha

Článek

Hned na úvod se sluší zmínit, že novinka Mi Mix Alpha je zatím pouhým prototypem a v tuto chvíli není jasné, kdy a za jakou cenu se bude vyrábět. Není ale pochyb o tom, že koncept jasně ukazuje, jakým směrem se budou přístroje v příštích letech ubírat.

Co umí nejlepší chytré telefony na trhu

Testy

Zařízení vypadá na první pohled jako obyčejný smartphone. Když se s ním ale seznámíte trochu blíže, zjistíte, že má displej nejen na čelní a zadní straně, ale také na obou bočnicích. Dotyková plocha se tedy rozprostírá hned na čtyřech stranách.

K čemu je to v praxi dobré? Čelní strana telefonu může být používána úplně stejně, jak je zákazník zvyklý. Dotyková plocha na stranách pak může sloužit například k zobrazování nejrůznějších notifikací, ale zároveň také k ovládání některých funkcí telefonu – na stranách totiž nejsou logicky žádná hardwarová tlačítka, k dispozici jsou pouze jejich virtuální verze.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix Alpha

Vhod v některých situacích jistě přijde také displej na zadní straně. Telefon totiž nemá přední fotoaparát, pro selfies je tak nutné vždy využít objektivy na zadní straně – na zadním displeji uživatel přitom vidí, co přesně se děje před objektivem. Patrně není nutné zdůrazňovat, že objektivy na zadní straně budou jistě o poznání kvalitnější než ty, které by jinak výrobce mohl umístit na čelní stranu.

Zástupci společnosti Xiaomi přislíbili, že telefon bude obsahovat 108MPx snímač, na jehož vývoji se podílel Samsung. Mi Mix Alpha pohání Snapdragon 855+, který má k dispozici 12 GB operační paměti a interní 512GB úložiště. Akumulátor nabízí kapacitu 4050 mAh.

Otazník visí nad tím, jak se výrobce vypořádá s odolností displeje. I u současné generace telefonů totiž bývá považován za nejslabší součást právě displej. Když bude na více stranách, bude logicky náchylnější na poškození a poškrábání.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi Mix Alpha

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám