Hlavní obsah

Unikátní chytrý telefon vydrží pracovat na baterii celý měsíc

Novinky, mif
Barcelona

Lidé často vybírají nový chytrý telefon podle jeho velikosti či výkonu, roli jistě hraje také jeho barva. Velice důležitým parametrem, na který se však často zapomíná, je výdrž baterie. Právě na tu se zaměřila společnost E Ink – její nový smartphone se bez nabíječky obejde až měsíc.

Foto: E Ink

Prototyp nového chytrého telefonu společnosti E Ink

Článek

Prototyp přístroje výrobce odhalil na největším světovém veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress, který se konal tento týden ve španělské Barceloně. [celá zpráva]

Dlouhé výdrže bylo dosaženo použitím dotykového displeje na bázi elektronického inkoustu, který používá většina čteček ebooků. Absence barevného displeje samozřejmě přináší i několik omezení. Panel například není podsvícený, a tak je nutné v noci používat baterku. Na druhou stranu na ostrém slunci je čitelnost bezkonkurenční.

Obnovovací frekvence displeje je také příliš pomalá pro hraní her nebo sledování videa. Všechny ostatní činnosti, jako je například práce s emailem či brouzdání po internetu, fungují bez problémů.

Prototyp chytrého telefonu pracuje pod operačním systémem Android, jeho přesnou hardwarovou specifikaci výrobce na veletrhu neprozradil. Jisté není ani to, kdy by se novinka měla objevit na trhu a za jakou cenu.

Model se dvěma displeji

Společnost E Ink myslela i na lidi, kterým nebude tato novinka kvůli svým nevýhodám vyhovovat. Na veletrhu MWC totiž ukázala také přístroj YotaPhone, který disponuje dvěma displeji. Na přední straně je klasický barevný dotykový a na zadní pak panel na bázi elektronického inkoustu.

Reklama

Výběr článků

Načítám