Hlavní obsah

Tužka jako hlavní zbraň. Samsung vyráží do boje proti iPhonům

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve stínu skládacího smartphonu s ohebným displejem Galaxy Z Fold2 představila ve středu společnost Samsung také dva nové chytré telefony řady Galaxy Note20. Ty se pyšní chytřejší tužkou S Pen, kterou je možné ovládat dotykový displej. Zároveň ale nabízí vyšší výkon a celou řadu dalších vylepšení. Jihokorejský elektronický gigant bude s novinkou konkurovat těm nejlepším iPhonům od Applu.

Smartphony řady Galaxy Note20 naživoVideo: Novinky

 
Článek

Nová řada je tvořena dvěma přístroji. Základ nabídky tvoří menší Galaxy Note20, to nejlepší na trhu má pak představovat model Galaxy Note20 Ultra. První zmiňovaný má 6,7palcový displej s rozlišením 2400 x 1080 obrazových bodů, druhý pak 6,9palcovou dotykovou plochu s 3088 x 1440 pixely. Větší bratříček mimochodem nabídne rychlou obnovovací frekvenci 120 Hz, což ocení především hráči.

V obou případech se v útrobách zařízení ukrývá speciální stylus S Pen, jeho nová verze se dočkala řady vylepšení. Díky větší přesnosti a rychlosti to v praxi působí, jako když píšete opravdovým perem na papír. V režimu Anywhere můžete dotykové pero využít k pohodlnému ovládání přístroje, například k návratu na hlavní obrazovku stačí jediné klepnutí.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Vysoký výkon i pro hráče

Vysoké pracovní tempo obou telefonů určuje osmijádrový procesor taktovaný až na 2,7 GHz, který má k dispozici 8 GB operační paměti, respektive až 12 GB v případě modelu Ultra. Kapacita úložného prostoru je podle modelu 256 nebo 512 GB.

Výrobce se netají tím, že s novinkami cílí nejen na náročné uživatele, ale také na hráče. Oba telefony tak budou podporovat cloudovou platformu xCloud od Microsoftu, a to v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate. Od 15. září si případní zájemci budou moci zahrát na telefonu více než stovku oblíbených her původně určených pro Xbox. Patří k nim hity jako Minecraft Dungeons či Gears 5.

Není pochyb o tom, že budoucnost patří mobilním sítím páté generace, právě proto novinky 5G podporují. Vedle toho nechybí ani podpora moderního standardu WiFi 6. Akumulátor u většího modelu nabízí kapacitu 4500 mAh, u menšího pak 4300 mAh. Telefony navíc podporují systém rychlého dobíjení – za pouhou půlhodinu se baterie nabijí na 50 % maximální kapacity.

Potřetí a nejlépe. Samsung vylepšil svoji skládačku s ohebným displejem

Mobil
Foto: Novinky

Galaxy Note20

Fotografická výbava je rozdílná

Oba telefony nabízí na čelní straně 10megapixelovou kameru, vzadu je však sestava fotoaparátů jiná. Note20 nabízí hlavní 12Mpx F1.8 OIS, teleobjektiv 64Mpx F2.0 3x bezztrátový zoom a ultraširokoúhlý 12Mpx F2.2 120°. Proti tomu Note20 Ultra se chlubí sestavou – hlavní 108Mpx F1.8 OIS, teleobjektiv 12Mpx F3.0 5x optický zoom a ultraširokoúhlý 12Mpx F2.2 120°.

Obě novinky jsou již nyní k mání v rámci předobjednávky, skladem je prodejci budou mít až 21. srpna. Galaxy Note20 vyjde případné zájemce na 25 990 Kč, provedení Ultra o deset tisíc korun dráž. Pokud lidé touží po největší 512GB paměti, mohou si Galaxy Note20 Ultra zakoupit za 38 990 Kč.

V rámci předobjednávek rozdává Samsung i hudební nebo herní balíček zadarmo. První zmiňovaný obsahuje sluchátka Galxy Buds Live nebo Galaxy Buds+, druhý pak značkový gamepad, bezdrátovou nabíječku a třímesíční členství Xbox Game Pass Ultimate.

Foto: Novinky

Galaxy Note20

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám