Hlavní obsah

Turisté se v Aténách budou moci nechat provádět mobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ATÉNY

Turisté navštěvující Akropoli a její okolí v řecké metropoli se letos v létě budou moci nechat po těchto historických památkách provádět svým mobilním telefonem. Oznámilo to dnes řecké ministerstvo kultury. Projekt, k němuž dala svůj souhlas řecká Nejvyšší rada pro archeologii (KAS), se bude testovat v srpnu.

Článek

Jakmile se turista přiblíží k antickým památkám, obdrží textovou zprávu, která jej bude informovat o tom, že má možnost vybrat si informace nahrané v několika jazycích. V projektu budou zahrnuty všechny větší památky metropole, včetně Akropole a antické Agory.

Poplatek bude činit asi tři eura (asi 75 Kč) pro jeden objekt, polovinu z této částky odevzdá operátor Wind egyptského magnáta Nagíba Savirase státní pokladně, upřesnilo ministerstvo kultury.

Tato služba bude vyhrazena pouze těm zákazníkům, kteří mají ve svých mobilních telefonech roaming, pro řecké občany a osoby žijící v Řecku přístupná nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám