Hlavní obsah

Trojlístek je kompletní. Nový mobil od Sony láká na protáhlý displej

Novinky, ort

Společnost Sony ukázala v únoru na veletrhu MWC ve španělské Barceloně nové smartphony Xperia XA2 a Xperia XA2 Ultra. Nyní k těmto dvěma novinkám střední třídy přidala třetí, smartphone Xperia XA2 Plus, který láká především na protáhlý displej s poměrem stran 18:9.

BEZ KOMENTÁŘE: Xperia XA2 PlusVideo: Sony Xperia

 
Článek

Používat protáhlé displeje u chytrých telefonů je v poslední době velmi moderní. A není se čemu divit, výrobci jsou díky nim schopni nabídnout větší úhlopříčku dotykové plochy při zachování kompaktnějších rozměrů.

To je případ novinky zvané Xperia XA2 Plus, protáhlý displej s poměrem stran 18:9 nabízí úhlopříčku šest palců a rozlišení Full HD+, tedy 2160 x 1080 obrazových bodů. Proti modelu Xperia XA2 Ultra novinka nabízí navíc také hliníkový kryt místo plastového, měl by tedy být odolnější.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA2 Plus

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA2 Plus

Výkon by měl být prakticky totožný jako u modelu Xperia XA2 Ultra. Pracovní tempo totiž budou určovat prakticky totožné součástky, konkrétně bude novinka vybavena osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 630. Ten je doplněn 4 GB operační paměti, data a aplikace se ukládají na 32 nebo 64GB interní paměť, kterou je možné rozšířit pomocí micro SD slotu.

Telefon je vybaven čtečkou otisků prstů a dvěma fotoaparáty. Ten hlavní na zadní straně má rozlišení 23 MPx, ten na přední pak 8 MPx. Akumulátor nabídne kapacitu 3580 mAh a podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 3.0.

Na pultech obchodů by se Xperia XA2 Plus měla objevit ještě během letních prázdnin, konkrétně v srpnu. Cena pro tuzemský trh však zatím nebyla stanovena.

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA2

Foto: archív výrobce

Sony Xperia XA2 Ultra

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám