Hlavní obsah

Tlačítkové mobily ještě neřekly poslední slovo, ukazuje Nokia

Novinky, ort

Výrobci se v posledních letech předhánějí, kdo nabídne chytrý telefon s lepší výbavou. Nicméně poslední slovo ještě neřekly ani tlačítkové mobily. Jeden nový představila společnost HMD Global, která má na starosti výrobu přístrojů Nokia. Lákat bude mimo jiné příznivou cenovkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia 210Video: Archiv výrobce

 
Článek

Nokia 210 je mobil ze staré školy, a to není nijak hanlivé označení. Místo velké obrazovky sází na klasickou konstrukci s tlačítky a barevným displejem, který se chlubí úhlopříčkou 2,4 palce.

Na rozdíl od drtivé většiny tlačítkových modelů má však tento přístup na internet. Podle výrobce půjde o cenově nejdostupnější mobil s přístupem na internet. I když cena pro tuzemský trh ještě nebyla upřesněna, počítá se s částkou okolo jednoho tisíce korun.

Foto: archív výrobce

Nokia 210

K přístupu na internet bude sloužit předinstalovaný prohlížeč Opera Mini, chybět nicméně nebude ani legendární hra Had či klient sociální sítě Facebook. Ve výbavě nechybí ani fotoaparát. Odolnost telefonu pak zajišťuje polykarbonátový kryt, který je barven do hloubky a ukryje tak známky každodenního používání.

Nokia 210 láká kromě jednoduchého a intuitivního prostředí také na dlouhou výdrž baterie. Zatímco většinu chytrých telefonů je nutné dobíjet každý den, novinka vydrží pracovat v pohotovostním režimu až 20 dní. I při častějším používání tak majitelé budou muset hledat nabíječku až po několika dnech.

Foto: archív výrobce

Nokia 210

Foto: archív výrobce

Porovnání modelu Nokia 210 (úplně vpravo) s moderními smartphony

Další předností novinky jsou kompaktní rozměry 120,8 x 53,49 x 13,81 mm. Ve srovnání s moderními smartphony o polovinu menší. Přístroj zvládne pracovat se dvěma SIM kartami najednou, používat je tedy možné soukromé i firemní číslo najednou.

Kdy přesně přijde Nokia 210 na pulty obchodů, není zatím známo.

Foto: archív výrobce

Nokia 210

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám