Hlavní obsah

Špičkový mobil od Lenova je stále nedostupný. A změna je bohužel v nedohlednu

Novinky, ort

Lenovo Z6 Pro je jedním z nejzajímavějších telefonů současnosti, alespoň tedy pokud se bavíme o přístrojích s atraktivním poměrem cena/výkon. Ani po dvou měsících od premiéry však tato zajímavá novinka není v tuzemských obchodech dostupná, a nic bohužel nenasvědčuje tomu, že by se to v dohledné době změnilo.

Foto: archív výrobce

Lenovo Z6 Pro

Článek

Lenovo Z6 Pro si odbylo premiéru v domovské Číně už v květnu. Už tehdy bylo jasné, že půjde o naprostý bestseller. V Číně se totiž základní provedení tohoto přístroje nabízí v přepočtu za necelých 11 000 Kč, vrcholná verze pak vyjde na 21 000 Kč.

Pro srovnání, zavedené společnosti – jako jsou Apple či Samsung – si za své top modely účtují zpravidla více než 25 000 Kč. Jde přitom o základní verze, za modely s největší pamětí zaplatí případní zájemci klidně i více než 40 000 Kč.

Prémiová výbava

Atraktivní cenovka přitom není jediným lákadlem této novinky. Ve výbavě jí nechybí nic, co byste čekali od vrcholného smartphonu. Na zadní straně telefonu se pyšní hned čtyřmi fotoaparáty.

Foto: archív výrobce

Lenovo Z6 Pro

Hlavní senzor nabízí rozlišení 48 MPx a optickou stabilizaci, další 16MPx kamera je napojena na ulraširokoúhlý objektiv, nechybí ani 8MPx teleobjektiv a 2MPx senzor pro měření hloubky ostrosti. Vepředu je pak selfie fotoaparát s rozlišením 32 MPx.

Displej nabízí poměr stran 19,5:9 a zakrývá prakticky celou obrazovku. Jde o 6,39palcový dotykový panel s rozlišením Full HD+. Přístroj pohání operační systém Androidu 9 Pie a má k dispozici baterii o velikosti 4000 mAh.

Svižné pracovní tempo

Pracovní tempo u tohoto modelu udává procesor Snapdragon 855, který aktuálně patří k těm nejrychlejším čipsetům na světě – jeho osm jader tepe při frekvenci až 2,84 GHz.

Základní provedení má k dispozici 6 GB operační paměti a 128GB úložiště, v prodeji jsou nicméně také verze s 8 GB operační paměti a úložištěm o velikosti 256 GB či s 12 GB operační paměti a 512GB místem pro data.

Od čínské premiéry se však model Lenovo Z6 Pro bohužel neobjevil v nabídce ani jednoho tuzemského prodejce. A to i přesto, že někteří čeští obchodníci přístroje od Lenova skutečně prodávají. Vše tedy bohužel nasvědčuje tomu, že novinku si budou moci pořídit uživatelé pouze v zahraničí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám