Hlavní obsah

Sony Ericsson F305: mobil stvořený pro hraní videoher

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony Ericsson představila svůj první telefon zaměřený primárně na mobilní hraní. Model s označením F305 je důmyslně zpracovaným mobilem, který je zcela přizpůsobený pro pohodlné ovládání her. Ty je možné hrát s horizontálně položeným telefonem a ovládat pomocí vyhrazených tlačítek nebo díky vestavěnému pohybovému senzoru pouhým pohybem ruky.

Článek

Pro pohybové ovládání jsou zde již předinstalovány atraktivní hry – například Bowling, Bassfishing, Jockey a mnoho dalších. Ani model F305 nezapře, že patří do hudební rodiny zařízení od Sony Ericssonu, a tak na jeho těle nalezneme stereo reproduktory. Výrobce slibuje, že během hraní her by měl telefon vydržet pracovat až 8 hodin.

Přístroj F305 disponuje také integrovaným dvoumegapixelovým fotoaparátem. Sdílení pořízených fotografií je možné prostřednictvím technologie Bluetooth či MMS. Telefon nabídne i stereo FM rádio a hudební přehrávač. 2" displej se pochlubí rozlišením 176 x 220 pixelů a schopností zobrazit až 262 tisíc barev.

Samozřejmostí jsou doplňkové funkce, jako je budík, kalkulačka, kalendář, stopky nebo úkoly. Hudební fajnšmekři se mohou těšit na Stereo Headset HPM-6, který je součástí základního balení.

Telefon s rozměry 96 x 47 x 14,6 mm a hmotností 97,5 gramů bude dostupný v bílé neb černé barvě. Přestože prozatím není známá pořizovací cena zařízení, novinka by se na českém trhu měla objevit již v červnu tohoto roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám