Hlavní obsah

Samsung změní software pro snímání otisků prstů u Galaxy S10

Jihokorejská společnost Samsung Electronics brzy vydá softwarovou záplatu, která vyřeší problém se snímáním otisků prstů u řady chytrých telefonů Galaxy S10. Informovala o tom ve čtvrtek 17. října agentura Reuters. V jistém britském bulvárním deníku se tento týden objevila zpráva, že zařízení lze odemknout navzdory nahraným biometrickým údajům.

Samsung Galaxy S10+Video: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Britská majitelka telefonu řady Galaxy S10 deníku řekla, že na ochranu displeje použila folii, jejímž výrobcem nebyl Samsung. Její manžel pak mohl telefon odemknout přiložením svého prstu, třebaže jeho otisk v přístroji vůbec nebyl nahrán.

Zájem o nejlepší mobily od Samsungu překvapil. Rozebraly se už v rámci předobjednávek

Mobil

Samsung v březnu při uvedení řady Galaxy S10 označil identifikaci pomocí otisku prstu za „revoluční”. Zabudovaný skener vysílá ultrazvukové vlny, které zachycují papilární linie na otiscích. Po uvedení řady se nicméně objevily zprávy, že s touto funkcí se neslučují některé ochranné folie, pod nimiž zůstává tenká vzduchová vrstva.

Jihokorejská internetová banka KakaoBank své klienty vyzvala, aby funkci do vyřešení problému deaktivovali.

Samsung Galaxy S10Video: Václav Toman, Novinky

Co umí Galaxy S10?

Se zabudovanou čtečkou otisků prstů nabízí Samsung modely Galaxy S10 a Galaxy S10+. Tyto telefony mají rozlišení Wide Quad HD+ (3040 x 1440 pixelů), a to při úhlopříčkách 6,1" v případě modelu Galaxy S10 a 6,4" u provedení Galaxy S10+.

Rozměry a hmotnost těchto zařízení jsou 149,9 x 70,4 x 7,8 mm a 157 g, respektive 157,6 x 74,1 x 7,8 mm a 175 g v případě většího pluska.

Foto: archív výrobce

Galaxy S10+

Poprvé se u přístrojů jihokorejského elektronického gigantu setkáváme také s možností bezdrátového sdílení energie s dalšími zařízeními prostřednictvím zadní strany.

Například sluchátka tak bude stačit položit na telefon, který se následně promění v nabíječku. Samozřejmostí je také bezdrátové dobíjení samotného telefonu prostřednictvím 12W Qi standardu.

Pracovní tempo u nových smartphonů udává procesor Exynos 9820: jde o extrémně výkonný osmijádrový čip – aktuálně to nejlepší v nabídce jihokorejského výrobce. S10 se pochlubí 8GB operační pamětí, plusko může mít buď 8 nebo 12 GB. Počítá se přitom s úložištěm o velikosti až 1 TB, samozřejmostí je i slot pro paměťové karty.

Reklama

Související témata:

Související články

Co umí nejlepší chytré telefony na trhu

Hned několik velkých výrobců mobilů odhalilo v uplynulých týdnech své nové vlajkové lodi. Novinky slibují v první řadě špičkový výkon, díky němuž dovedou...

Samsung končí s výrobou telefonů v Číně

Jihokorejská společnost Samsung Electronics oznámila, že ukončila výrobu mobilních telefonů v Číně kvůli tamější konkurenci. Podíl Samsungu na tomto největším...

Výběr článků

Načítám