Hlavní obsah

Samsung uvede na trh mobil Omnia, který je podobný iPhonu od Apple

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský Samsung ohlásil svůj nový model takzvaného chytrého telefonu Omnia s dotykovým displejem, který se podobá telefonu iPhone od americké firmy Apple. Samsung ve své zprávě uvedl, že telefon představí na singapurském veletrhu CommunicAsia, který začne v úterý 17. června.

Článek

V jihovýchodní Asii bude Omnia k dostání od příštího týdne, v Evropě od července. Samsung svou zprávu zveřejnil jen několik hodin před plánovaným vystoupením šéfa Apple Steva Jobse. Předpokládá se, že Jobs představí novou verzi iPhonu.

Apple v Česku oficiálně svůj mobil zatím neprodává, letos chtějí spustit jeho prodej Vodafone a T-Mobile. Omnia usnadní přístup z mobilu na internet, funguje jako hudební přehrávač a díky velkému displeji umožňuje i přehrávání videa. Její fotoaparát má pět megapixelů.

Omnia pracuje s operačním systémem Windows Mobile od Microsoftu. První iPhone před rokem změnil trh s takzvanými chytrými telefony díky funkcím podobným tomu, co umožňuje počítač. Lidé z oboru jsou nyní zvědaví, jestli Apple svůj úspěch zopakuje s novou verzí, která by podle očekávání mohla využívat rychlejší sítě třetí generace, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám