Hlavní obsah

Samsung má dva mobily pro mileniály

Novinky, ort

Společnost Samsung vyrobila dva nové chytré telefony Galaxy M10 a Galaxy M20. Jde o úplně novou modelovou řadu, která byla podle výrobce navržena speciálně pro mileniály – tedy pro jedince z generace Y narozené zhruba od 80. let přibližně do roku 2000.

Foto: archív výrobce

Galaxy M20

Článek

„Chytré telefony Galaxy M se vyznačují výborným poměrem kvality, ceny a výkonu. Jsou navrženy tak, aby uspokojily požadavky dnešních technicky zdatných mileniálů, kteří požadují inteligentní telefon, který je rychlý jako blesk, vydrží déle fungovat a zároveň dobře vypadá,“ prohlásil Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení Samsung Electronics Czech and Slovak.

Jedním z největších lákadel je podle něj duální fotoaparát, který „ocení zejména dnešní mileniálové, kteří se neobejdou bez pořizování snímků i videí kdykoli a kdekoli“.

Foto: archív výrobce

Galaxy M10

Nové telefony se chlubí zadním duálním fotoaparátem s ultraširokoúhlým objektivem. Primární zadní fotoaparát nabízí rozlišení 13 Mpx a je vybaven objektivem se světelností f/1,9. Sekundární má rozlišení 5 Mpx a ultraširokoúhlý objektiv. Přední fotoaparát u modelu Galaxy M10 nabízí rozlišení 5 MPx, u Galaxy M20 pak 8 MPx.

Oba smartphony se liší také svou hardwarovou výbavou. Galaxy M10 staví na 6,22palcové obrazovce s rozlišením 1520 x 720 pixelů. Srdcem tohoto telefonu je osmijádrový procesor Exynos 7870, který do vínku dostal 2 nebo 3 GB operační paměti a 16 či 32GB úložiště. Pro úplnost dodejme, že akumulátor má kapacitu 3430 mAh.

Foto: archív výrobce

Galaxy M20

Galaxy M20 nabízí stejný procesor, počítá se ale navíc se 3 nebo 4 GB operační paměti, volba bude přitom na uživateli. K dispozici bude také 32 nebo 64GB úložiště, stejně jako u modelu Galaxy M10 je samozřejmostí slot pro paměťové karty. Kapacita akumulátoru narostla na 5000 mAh.

Galaxy M20 a Galaxy M10 budou dostupné nejprve v Indii, počítá se však následně s jejich příchodem na další trhy. Kdy a za jakou cenu se budou nabízet v Česku, zatím není jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám