Hlavní obsah

Samsung chystá skládací véčko po vzoru Motoroly

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung přinesla na tuzemský trh vůbec první skládací telefon s ohebným displejem. Model Galaxy Fold nicméně nebude jediným přístrojem v portfoliu tohoto výrobce, který bude lákat na podobné vychytávky. Podle serveru TechTalk se totiž chystá druhá generace, která se designem inspiruje u Motoroly.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Článek

První generace smartphonu Galaxy Fold se začala v tuzemsku prodávat krátce před Vánocemi. Jeho hlavním lákadlem je skládací konstrukce, díky které přístroj dovede zastat i funkci tabletu.

Novinka od společnosti Samsung má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Samsung prodal přes milion ohebných mobilů. Vysoké ceně navzdory

Mobil

Takto by měl vypadat Galaxy Fold 2

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Úniky nicméně naznačují, že dvojka se změní k nepoznání. Bude výrazně kompaktnější a nemůžeme se ubránit pocitu, že se až nápadně podobá novému Razeru. Ten je totiž vůbec prvním sériově vyráběným smartphonem s flexibilním displejem, který je možné jedním pohybem složit do kapsy u kalhot.

Foto: archív výrobce

První generace modelu Galaxy Fold

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design. Razr má 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej však složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu.

Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste kdykoliv otevřeli váš telefon.

Kdy přesně se ukáže nový Galaxy Fold 2 a kolik bude stát, zatím výrobce neprozradil.

Skládací chytrý telefon se skládacím displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám