Hlavní obsah

První chytré telefony s Windows 8 odhalí Nokia na začátku září

Novinky, mif

Společnost Nokia plánuje ve středu 5. září odhalit svou nabídku nových chytrých telefonů. Na akci Nokia World v Helsinkách se představí první přístroje Lumia s platformou Windows Phone 8 (WP8). Upozornil na to server Engadget.

Foto: Nokia

Vzhled novinek od Nokie by se měl inspirovat ve stávající vlajkové lodi Lumia 900.

Článek

Z jakých součástek budou nové telefony složeny, zatím zástupci firmy neprozradili. Podobat by se však novinky svým vzhledem měly současné vlajkové lodi Lumia 900, která se začala prodávat začátkem července. [celá zpráva]

Jedním z hlavních lákadel nových chytrých telefonů od Nokie má být operační systém WP8. Mobilní osmičky by se od staršího systému měly lišit především v technických dovednostech – například v podpoře vícejádrových procesorů. Vzhled by měl být velice podobný stávající verzi 7.5.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Windows Phone 7.5Video: Reuters

Stejně jako stávající přístroje z Finska i novinky dostanou nadstandardní softwarovou výbavu. Například bezplatnou automobilovou navigaci s hlasovými povely, pokrytím celého světa a garancí doživotních bezplatných aktualizací.

Chytré telefony s WP8 chystá také společnost Samsung. Zástupci firmy již v dubnu uvedli, že nové přístroje plánují na trh uvést letos v říjnu. S nasazením nového operačního systému na svých smartphonech ale počítají také společnosti Huawei či HTC.

„Od představení platformy Windows Phone v roce 2010 si HTC uvědomuje potenciál celého ekosystému, který Microsoft vyvinul. Jsem proto rád, že mohu potvrdit pokračování spolupráce a přislíbit uvedení nových modelů postavených na nové generaci této platformy do konce letošního roku," oznámil Peter Chou, výkonný ředitel společnosti HTC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám