Hlavní obsah

Připojení v nejrychlejší mobilní síti v únoru kleslo na 42,7 Mbit/s

Připojení k internetu v mobilních sítích v únoru proti předchozímu měsíci převážně zpomalilo. Nejrychlejší T-Mobile zaznamenal pokles o pět procent na 42,7 Mbit/s. U Vodafonu rychlost klesla o dvě procenta na 41,9 Mbit/s, u O2 stoupla o čtyři procenta na 38,2 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pevné připojení prostřednictvím xDSL stagnovalo v únoru na rychlosti 13,7 Mbit/s. Nejrychlejší byl Český bezdrát i přes pokles o 11 procent na průměrných 16 Mbit/s. Rapidně si polepšil Vodafone, který zrychlil o procent na 13,3 Mbit/s. O2 měla rychlost 14 Mbit/s a T-Mobile 11,7 Mbit/s.

Kabelový internet minulý měsíc zrychlil o čtyři procenta na 37,9 Mbit/s, což byl průměr v největší tuzemské kabelové síti UPC. Ta za poslední rok přidala 12 procent. Připojení v optických sítích naopak zpomalilo proti lednu o 12 procent na 27,4 Mbit/s.

Rychlost Wi-Fi sítě má neustále kolísavou tendenci. V únoru klesla o dvě procenta na 14,9 Mbit/s. Rychlost v jednotlivých sítích se pohybovala mezi osmi a 23 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám