Hlavní obsah

Potvrzeno: Nejlepší smartphone od Nokie se začne prodávat v Česku příští týden

Novinky, zgl

Už v průběhu příštího týdne dorazí oficiálně nová vlajková loď společnosti Nokia na tuzemský trh. Lumia 930 bude dostupná od úterý za oficiální cenu 13 990 Kč. Informovali o tom mediální zástupci z české pobočky Nokie.

Nokia Lumia 930

 
Článek

V tuzemských obchodech se v rámci předobjednávky Nokia Lumia 930 nabízí už od května. Tehdy bylo možné novinku zakoupit podle nákupního rádce Zboží.cz od 15 000 Kč, nyní však cenovky přístroje startují už na 13 498 Kč.

Displej novinky má, podobně jako většina konkurenčních přístrojů, úhlopříčku rovných pět palců a rozlišení Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů). Novinka disponuje 20megapixelovým fotoaparátem, který je vybaven technologií Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

Foto: archív výrobce

Nokia Lumia 930

Základem smartphonu je čtyřjádrový procesor Qualcomm MSM8974 taktovaný na 2,2 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 32GB úložným prostorem. Ten není možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet.

Jak je z řádků výše patrné, nová vlajková loď je prakticky totožná s modelem Lumia Icon, který byl odhalen v únoru. Ten je ale určen výhradně pro americký trh. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Nokia Lumia Icon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám