Hlavní obsah

Podle roamingových dat jelo v červnu do zahraničí víc Čechů než loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počet Čechů v zahraničí se v červnu v porovnání se stejným měsícem loni zvýšil o dvě třetiny. Proti roku 2019, který nebyl zasažen pandemií, bylo množství výjezdů vyšší o více než 30 procent. Vyplývá to z provozních dat operátora O2.

Foto: Daniel Becerril, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zákazníci O2 podle údajů firmy v červnu využili stejný objem dat jako za dva letní měsíce v roce 2019 dohromady. Trendem se stalo cestování do Egypta, naopak úbytek turistů operátor O2 zaznamenal u Velké Británie a Bulharska.

„Hlad po zahraniční dovolené u moře je letos enormní. Objem využitých dat v červnu tohoto roku přibližně odpovídá stejnému objemu, který naši zákazníci využili v červenci 2021. Za posunem sezony může být nejen chuť po dvou letech opět cestovat, ale i obava ze zdražování, ke kterému ve většině hlavních letovisek dochází se začátkem prázdnin,“ uvedla ředitelka segmentu mobilních služeb O2 Silvie Cieslarová. Objem využitých roamingových dat je i větší než v srpnu 2021.

EU prodloužila bezplatný roaming do roku 2032

Mobil

Drtivá většina Čechů míří do tradičních evropských destinací. Mezi nejoblíbenější výjezdové země patřily v červnu Itálie, Chorvatsko a Řecko. Bulharsko lidé vyměnili za více exotické země, jako je například Egypt. Počet připojených SIM karet z Egypta se v porovnání s rokem 2019 téměř zdvojnásobil.

Pro připojení ze zahraničí zákazník O2 nepotřebuje datové balíčky. Pokud vyjede do států zóny EU, může volat a posílat SMS za stejných podmínek jako v České republice. Může čerpat i mobilní data, které má ve svém tarifu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám