Hlavní obsah

Nepříliš známý, ale o to zajímavější. Francouzský mobil láká na špičkovou výbavu

Novinky, ort

Největší počítačový veletrh IFA, který se aktuálně koná v německém Berlíně, je zasvěcen především velkým a známým výrobcům. Ti zde prezentují svoje novinky pro předvánoční sezónu. Zajímavé novinky tu nicméně ukazují i výrobci, kteří nejsou v našich končinách příliš známí. Například francouzský Archos zde ukázal špičkově vybavený smartphone.

Foto: archív výrobce

Archos Diamond Alpha Plus

Článek

Novinka představená v Berlíně se jmenuje Archos Diamond Alpha Plus. Jde o smartphone s 5,2palcovým dotykovým displejem, který nabízí rozlišení Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. IPS obrazovka nabízí poměrně věrné barevné podání a dobré pozorovací úhly, jak jsme mohli na veletrhu vyzkoušet.

Pracovní tempo chytrého telefonu udává osmijádrový procesor Snapdragon 653. Ten je napojen buď na 4 GB, nebo 6 GB operační paměti. Je tak zřejmé, že se novinka bude nabízet ve dvou výkonnostních provedeních.

Foto: archív výrobce

Archos Diamond Alpha Plus

Úctyhodná je kapacita úložného prostoru – 128 GB. Takovou hodnotu nenabízí ani celá řada dalších vlajkových lodí konkurenčních výrobců. Úložiště je navíc možné ještě rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD.

Velmi zajímavá je také zadní strana modelu Diamond Alpha Plus. Ukrývá se na ní duální fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů. Ten vidíme na přístroji od společnosti Archos vůbec poprvé. Jeden objektiv se stará o zachycení barev, druhý pak o co nejvěrnější detaily snímaného obrazu – toho výrobce docílil tak, že použil monochromatický snímač.

Když oba spolupracují, dosahují o poznání lepších výsledků, než je tomu u obyčejných modelů. Dokážou zachytit více světla a zároveň vynikají při pořizování momentek za špatných světelných podmínek, jak jsme si mohli přímo na veletrhu sami vyzkoušet.

Foto: archív výrobce

Na zadní straně je duální fotoaparát

Další fotoaparát je na čelní straně. Ten má rozlišení 16 megapixelů a slouží pro vytvoření selfies. Pro úplnost dodejme, že celé zařízení pracuje pod operačním systémem Android, výrobce si jej upravil k obrazu svému – vybavil jej uživatelským rozhraním Nubia UI 4.0.

Na pultech obchodů by se měl Diamond Alpha Plus objevit v průběhu října. Počítá se s cenou mezi 12 000 a 12 500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám