Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na světě jde do prodeje. Cílí na hráče

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání je u konce. Společnost Asus oficiálně uvedla na tuzemský trh dlouho očekávaný smartphone ROG Phone, který je vůbec prvním herním smartphonem tohoto výrobce a zároveň se pyšní titulem nejvýkonnější mobil na světě.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, nabízí ROG Phone zatím pouze pár prodejců. Cena je nicméně u všech shodná – 22 990 Kč.

Asus ROG Phone nabízí vysoký výkon především díky procesoru Qualcomm Snapdragon 845, který dokáže pracovat až při frekvenci 3 GHz. Na tento čip spoléhají také další velcí výrobci, ale v testovaném kousku se jej evidentně podařilo odladit nejlépe.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Phone

Procesor má k dispozici 8 GB operační paměti a až 512GB úložiště. Šestipalcový displej nabízí rozlišení Full HD+.

Špičkový výkon je možné využít především u her. Aby se telefon během hraní nepřehříval, bude možné na jeho zadní stranu přidělat speciální chladicí modul s aktivním ventilátorem.

Šikovné příslušenství 

Hardwarových doplňků nicméně bude daleko více. Připojit půjde například Desktop Dock, díky kterému se telefon promění v podstatě na herní počítač, bude stačit připojit klávesnici, myš a monitor. Zajímavě vypadá také TwinView Dock. Ten zase přidá ke smartphonu druhý displej, na obou přitom půjde hrát.

TwinView Dock se bude v tuzemských obchodech nabízet za 5690 Kč, Desktop Dock pak vyjde na 3490 Kč. Obě tyto periferie se nicméně stejně jako další příslušenství budou nabízet až později.

Foto: archív výrobce

Novinka se speciálním chladičem

Foto: archív výrobce

Přidělat bude možné i druhý displej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám