Hlavní obsah

Nejlepší smartphony od Microsoftu se začnou prodávat v prosinci

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje října představila společnost Microsoft dva nové špičkové smartphony řady Lumia. Kdy se obě novinky objeví na tuzemském trhu, však americký softwarový gigant zatím neprozradil. Podle informací tuzemských prodejců by se tak mělo stát na začátku prosince, tedy ještě před Vánocemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft Lumia 950 a 950 XLVideo: Microsoft Lumia

 
Článek

V rámci předobjednávky nabízí obě novinky podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, hned několik tuzemských prodejců. Někteří z nich na svých stránkách již zveřejnili data, kdy budou přístroje fyzicky dostupné skladem – stát by se tak mělo 7. prosince.

Ceny chytrých telefonů společnosti Microsoft se však v tuzemských obchodech značně liší. Menší Lumia 950 se nabízí od 16 261 Kč do 18 873 Kč. Větší verze 950 XL pak stojí mezi 18 404 Kč a 21 360 Kč.

Foto: archív výrobce

Lumia 950

Foto: archív výrobce

Lumia 950 XL

V útrobách menší devětsetpadesátky tepe šestijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 808, který má čtyři jádra taktována na 1,44 GHz a zbylá dvě na 1,82 GHz. Tento čip je doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor, který je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet microSD.

U verze 950 XL udává pracovní tempo osmijádrový procesor, polovina jader u něj nabízí frekvenci 2 GHz a další polovina 1,5 GHz. Větší Lumia navíc disponuje výkonnější grafikou, model Adreno 418 byl nahrazen verzí Adreno 430. Operační paměť i úložný prostor jsou stejné jako u menší varianty.

Menší Lumia 950 má 5,2palcový displej s rozlišením 2560x1440 obrazových bodů. Stejné rozlišení má také větší verze 950 XL, úhlopříčka však narostla na 5,7 palce. Více se o parametrech a funkcích obou přístrojů dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám