Hlavní obsah

Nejlepší mobily od Xiaomi se v tichosti vrátily do obchodů

Novinky, huj

Společnost Xiaomi se ještě před letními prázdninami rozhodla k radikálnímu kroku – z evropských obchodů stáhla své dva nejlepší telefony, nabízela je pouze v Číně. Důvodem byl nebývalý zájem ze strany zákazníků, který značně převyšoval výrobní kapacity. Před Vánocemi se modely Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro ale v tichosti na tuzemský trh opět vrátily.

Chytré telefony Xiaomi Mi 10 a Mi 10 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

„Z důvodu nadstandardní poptávky po modelech Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro v domovské Číně, které se jak ze stran odborných médií, tak běžných uživatelů setkaly s neočekávaně pozitivním ohlasem, se vedení společnosti Xiaomi rozhodlo, že tyto dva produkty bude nadále prodávat pouze na domácím trhu,“ prohlásila v létě Kateřina Czyžová ze společnosti Witty Trade, která je distributorem značky Xiaomi v Česku.

Tehdy se skutečně během pár týdnů oba přístroje vyprodaly, když skladové zásoby došly. To byla poměrně velká škoda, neboť oba telefony v porovnání s konkurencí nabízely špičkovou výbavu při zachování velmi atraktivní cenovky.

Nové vlajkové lodi Xiaomi se vyprodaly za pár desítek sekund

Mobil

Před Vánocemi se ale evidentně podařilo vysokou poptávku na domovském trhu uspokojit, a tak se modely Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro opět objevily bez jakéhokoliv dalšího vysvětlení na pultech tuzemských obchodů. Ceny jsou navíc o několik tisíc korun nižší než v létě.

Případní zájemci za Mi 10 Pro s 256GB úložištěm zaplatí 23 990 Kč, původně to přitom bylo 27 990 Kč. Ceny levnějšího provedení Mi 10 startují na 16 990 Kč, což platí pro variantu se 128GB úložištěm. V létě se přitom za tuto verzi platilo 21 990 Kč. V prodeji je také Mi 10 s 256GB úložištěm a cenovkou 22 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Co vlajkové lodi Xiaomi umí?

Srdcem telefonu Xiaomi Mi 10 Pro je procesor Snapdragon 865, což je zatím nejvýkonnější model od výrobce Qualcomm. Tento osmijádrový čip udává pracovní tempo až při frekvenci 2,84 GHz. Grafické jádro Adreno 650 slibuje až o 20 procent vyšší výkon než v případě předchůdce.

Přístroj je vybaven 8GB operační paměti, paměťové karty nepodporuje. Displej má úhlopříčku 6,67 palce, je zakřivený a staví na technologii AMOLED. Jeho rozlišení je 2340 x 1080 obrazových bodů, jde tedy o standard Full HD+.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 108 megapixelů, vysoké rozlišení by mělo stačit na detailní výřezy při zachování velmi vysoké obrazové kvality. Na zadní straně nalezneme také dva objektivy s větším přiblížením, s dvojnásobným a čtyřnásobným ohniskem. První má rozlišení 12 megapixelů, druhý pak 8 megapixelů. Čtvrtým objektivem na zadní straně je pak širokoúhlý fotoaparát s rozlišením 20 megapixelů. Stejné rozlišení nabízí také senzor na čelní straně telefonu.

Odlehčená desítka, která nemá slůvko Pro v názvu, má stejnou velikost paměti i procesor. Jiná je u smartphonu Mi 10 ale sestava fotoaparátů. Hlavní snímač na zadní straně má sice stále rozlišení 108 MPx, je však doplněn o dvě kamerky s rozlišením 2 MPx – jedna slouží pro makro snímky, druhá pak pro mapování hloubky ostrosti. Výhodou u základní desítky je větší kapacita baterie (4780 vs. 4500 mAh u verze Pro).

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám