Hlavní obsah

Na světě je první mobil s nočním viděním

Novinky, mif

Společnost Lumigon není v českých končinách příliš známá, přesto se tato firma do mobilní historie dozajista zapíše – vyrobila totiž vůbec první mobil s nočním viděním. Díky tomu je schopný pořizovat snímky bez blesku i za naprosté tmy.

Foto: archív výrobce

Lumigon T3

Článek

Lumigon T3 na první pohled vypadá jako obyčejný smartphone. To nejzajímavější se však ukrývá na zadní straně, zde jsou totiž umístěny hned dva fotoaparáty.

Jeden má rozlišení 13 megapixelů a je doplněn bleskem, druhý má pak rozlišení čtyři megapixely a je vybaven dvojicí infračervených LED diod. Jak už zběhlejší čtenáři patrně tuší, první zmiňovaný fotoaparát je určen pro klasické denní focení a druhý pak pro pořizování momentek pomocí funkce nočního vidění.

Foto: archív výrobce

Lumigon T3

Foto: archív výrobce

Lumigon T3

Samozřejmě nechybí tradičně ani fotoaparát na přední straně. Ten má rozlišení pět megapixelů, funkcí nočního vidění bohužel vybaven není. Na rozdíl od většiny konkurenčních modelů je však i přední fotoaparát vybaven bleskem.

Pracovní tempo modelu Lumigon T3 udává blíže nespecifikovaný osmijádrový procesor při frekvenci 2,2 GHz, který je doplněn o 3 GB operační paměti a 128GB úložný prostor. Displej má úhlopříčku 4,8 palce a nabízí rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů. Právě nízké rozlišení dotykového panelu je patrně největší slabinou novinky.

Foto: archív výrobce

Lumigon T3

Foto: archív výrobce

Lumigon T3

K přednostem naopak patří zvýšená odolnost proti vodě a prachu. S ohledem na to, že má smartphone konstrukci z nerezové oceli, lze očekávat, že si nechá líbit i méně šetrné zacházení. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů.

Lumigon T3, který pracuje s operačním systémem Android, se již začal prodávat v USA za cenu 925 dolarů, tedy v přepočtu za bezmála 22 000 korun. Zda bude za danou cenu dostupný také v České republice a případně kdy, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám