Hlavní obsah

Mobily vyrábí teprve rok. Agresivní ceny je protlačily mezi nejúspěšnější podniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český a slovenský trh vstoupila další čínská značka mobilních telefonů Realme. Značka, která patří do koncernu BBK Electronics, chce v brzké době v Česku otevřít vlastní pobočku. Podnik přitom vznikl teprve před rokem a zaměřuje se na mladší zákazníky. Zaujmout se je snaží především velmi agresivními cenovkami.

Foto: koláž Novinky.cz

Čínská značka Realme existuje teprve rok.

Článek

„Doufáme, že poskytneme mladým spotřebitelům překvapující produkty v dostupné cenové kategorii, a tím překonáme jejich očekávání – ať už jde o design, výkon nebo kvalitu. Český trh je pro nás velmi důležitý, Realme zde bude brzy mít svou vlastní pobočku,“ uvedl evropský ředitel společnosti Levi Lee.

Expanze této značky je až překvapivě rychlá. Zatímco Samsung prodal podle statistik firmy Counterpoint research ve třetím čtvrtletí 78,2 milionu smartphonů, koncern BBK Electronics prodal 32,3 milionu chytrých telefonů pod značkou BBK Oppo, pod značkou Vivo 31,3 milionu a pod značkou Realme 10,2 milionu chytrých telefonů.

Xiaomi Redmi Note 8T v testu: Fotomobil za pět tisíc korun

Testy

Realme nabízí telefony s cenovkou od 4499 Kč do 12 899 Kč. Prakticky pro všechny nabízené modely přitom platí, že jsou citelně levnější než zavedení konkurenti se stejnou výbavou – zpravidla i o několik tisíc korun.

Na českém trhu v současnosti působí několik čínských značek mobilních telefonů. Největší je Huawei, který je v současnosti dvojkou na trhu za korejským Samsungem. Dalšími významnými hráči jsou Xiaomi, Honor nebo Lenovo.

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám