Hlavní obsah

Mobilní ikona Razr se vrací. Tentokrát s ohebným displejem

Novinky, lez

Žiletka. Tak se přezdívalo chytrému telefonu Razr od společnosti Motorola, který ještě před příchodem smartphonů patřil díky své tenké skládací konstrukci k těm nejpopulárnějším mobilům na světě. Letos se tato mobilní ikona opět vrací, avšak ve výrazně modernější podobě – s ohebným displejem.

Skládací chytrý telefon se skládacím displejem Motorola RazrVideo: archív výrobce

 
Článek

Slavný Razr se prodával v několikáté edici prakticky ještě před 15 lety. Pak se ale po žiletce slehla zem, neboť vládu převzaly smartphony s velkými dotykovými displeji. Rozmach přístrojů s ohebnými obrazovkami však skládací konstrukce vrátil opět do hry, a tak se vrací i Motorola se svým nejnovějším Razrem.

Podle výrobce jde o vůbec první sériově vyráběný smartphone s flexibilním displejem, který je možné jedním pohybem složit do kapsy u kalhot. „Chtěli jsme pochopit, jak by flexibilní obrazovky mohly zlepšit způsob, jakým lidé používají své smartphony. Proto společnost Motorola vyvinula a testovala více než 20 různých prototypů v počátečních fázích spotřebitelského výzkumu. Jak se ukázalo, dokonalým řešením byl véčkový design,“ uvedli zástupci podniku při premiéře novinky.

Budoucnost patří skládacím mobilům s ohebnými displeji

Mobil
Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2004)

Konstrukce novinky je vyrobena z nerezavějící oceli a odolného skla 3D Gorilla Glass. Po vzoru svých předchůdců si novinka zachovává velmi tenký a elegantní design. Vedení podniku se přitom netají tím, že vyrobit takový přístroj nebylo vůbec jednoduché. „Navrhli jsme průmyslově první, patentem chráněný pant bez mezery, který umožňuje, aby zůstaly obě strany přizpůsobeného polymerového flexibilního zobrazovacího systému po zavření dokonale zarovnané a chrání displej před úlomky a prachem,“ konstatovali zástupci podniku.

„Antény jsme přepracovali tak, aby se vešly do prostoru dvakrát menšího než stávající smartphony. Zařízení jsme pokryli vrstvou, která je odolná vůči vodě a poskytuje ochranu proti postříkání,“ doplnili.

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Razr má 6,2palcový displej s poměrem stran 21:9. Když jej však složíte, můžete využívat druhou 2,7palcovou obrazovku pro zobrazení nejdůležitějších oznámení a rychlou práci s některými funkcemi telefonu. Konkrétně můžete uskutečňovat hovory, odpovídat na zprávy, platit klepnutím, ovládat hudbu, dělat selfie, používat Google asistenta a přistupovat k přizpůsobeným nastavením, jako je například zapnutí nebo vypnutí Bluetooth, Wi-Fi, hotspotu a dalších – a to vše bez toho, abyste kdykoliv otevřeli váš telefon.

Na bližší informace o dostupnosti a ceně skládacího smartphonu Motorola Razr si budeme muset ještě počkat. Výrobce nicméně přislíbil, že se na pultech obchodů objeví ještě před Vánocemi.

Foto: archív výrobce

Motorola Razr (2019)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám