Hlavní obsah

Mobil, pojmenovaný po Praze, má tlačítko speciálně pro leváky

Novinky, ort

Na tuzemském trhu se začal prodávat chytrý telefon Nubia My Prague, který dostal jméno po hlavním městu České republiky. Novinka láká kromě názvu extrémně tenkou konstrukcí, poměrně slušnou hardwarovou výbavou a v neposlední řadě i speciálním tlačítkem pro leváky.

Foto: archív výrobce

Nubia My Prague

Článek

Model My Prague je vybaven osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 615, který udává pracovní tempo při rychlosti 1,5 GHz. Tento 64bitový čip je doplněn o 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor. Samozřejmě nechybí ani slot pro paměťové karty.

Displej má úhlopříčku 5,2 palce a rozlišení Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Fotoaparáty jsou tradičně dva. Hlavní kamera na zadní straně nabízí rozlišení 13 megapixelů, ta přední pak osm megapixelů.

Foto: archív výrobce

Nubia My Prague

Právě s předním fotoaparátem souvisí tlačítko pro leváky. To je umístěno na levé straně a slouží k tvorbě selfies. Podle výrobce totiž leváci mívají často s pořizováním autoportrétů prostřednictvím mobilů problém.

Všechny součástky se podařilo vtěsnat do těla s tloušťkou 5,5 milimetru. Zbylé rozměry (147,8 x 72,1 mm) jsou víceméně dány velikostí dotykové plochy. Hmotnost činí 135 g.

Novinka dokáže pracovat se dvěma SIM kartami naráz. Kromě bezdrátových adaptérů wi-fi a bluetooth nechybí ani podpora rychlého mobilního internetu LTE.

My Prague od společnosti Nubia se v Česku prodává bez desetikoruny za rovných 12 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám