Hlavní obsah

Majitelé nových iPhonů hlásí další problémy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohýbání konstrukce velkého iPhonu 6 Plus není evidentně jediný problém, který musí majitelé smartphonu od společnosti Apple řešit. Uživatelé si stěžují na obarvené plasty na zadní straně přístroje stejně jako na problémy se spuštěním u verzí s větší kapacitou úložného prostoru.

Foto: Adrees Latif, Reuters

Zleva iPhone 6 Plus a menší iPhone 6

Článek

Na problém se zbarvováním upozornil server BRG. Ten otiskl snímek jednoho ze svých čtenářů, jehož iPhone byl takovýmto způsobem znehodnocen. K obarvení přitom mělo dojít pouze tím, že majitel nosil iPhone 6 v kapse modrých džínových kalhot.

Zbarvení je dobře viditelné především proto, že plastové dělicí čáry jsou u zlatého jablečného smartphonu bílé. Zveřejněn byl však také snímek stříbrného iPhonu 6, u kterého jsou plastové pruhy šedivé. I na něm lze zbarvení zpozorovat.

Foto: repro BRG.com

Snímek zachycuje iPhone jednoho čtenáře, jehož plasty byly obarveny od džínových kalhot.

Další problém je však ještě závažnější, protože není jen kosmetického charakteru. Jak informoval server MacRumors, několik uživatelů už muselo iPhone 6 i verzi 6 Plus reklamovat kvůli zacyklenému startu systému.

Závada se projevuje výhradně u modelů s vyšší kapacitou 128 GB. Ve chvíli, kdy telefon vypnete a pokusíte se jej opět zapnout, telefon nedokáže naběhnout až na úvodní obrazovku. Místo toho se neustále střídá ikona nakousnutého jablka a zhasnutá obrazovka.

Reklamace je jediným možným řešením problému.

Jediným řešením této komplikace je podle serveru odnést telefon na reklamaci, kde jej vymění za jiný kus. Problém totiž neřeší ani aktualizace na nejnovější verzi operačního systému iOS 8.1.

Společnost Apple se zatím k oběma problémům nevyjádřila. Podle ohlasů čtenářů na zahraničních diskuzních fórech se ale servisní oddělení amerického počítačového gigantu staví k reklamacím kladně, minimálně u neduhu se zacykleným startem smartphonu.

IPhony se ohýbají jen „výjimečně“

Zástupci Applu museli prakticky hned po uvedení nových telefonů na trh řešit problémy s ohýbáním iPhonu 6 Plus. K ohybům telefonů dochází nejčastěji v oblasti tlačítek. Tedy v místě, kde jsou v kovové slitině vyříznuty otvory, což způsobuje oslabení celé konstrukce. [celá zpráva]

Na druhou stranu tlačítka na bocích mají i smartphony konkurenčních výrobců a k podobným problémům u nich nedochází.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPhone 6 se ohýbá, stěžují si zákazníciVideo: Unbox Therapy

Apple však již dříve uvedl, že takový typ poškození je při běžném používání "výjimečný". „Telefony iPhone 6 a iPhone 6 Plus splňují či překračují všechny naše vysoké standardy pro odolnost při každodenním používání v reálném životě," stojí v prohlášení firmy.

I přes zmiňované problémy je zájem o nové iPhony vyšší než v předchozích letech. Jen za první víkend si novinku pořídilo deset miliónů lidí. Na všechny zájemce se navíc nedostalo. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám