Hlavní obsah

Luxusní Nokie je vyrobená ze zlata a křišťálu

Novinky, mif

Společnost Nokia přestavila mobilní telefon s názvem Oro, který je vyroben z netradičních materiálů. Na jeho těle naleznete zlato, kůži i safírový křišťál. Jak je tedy patrné, s novinkou se největší výrobce mobilních telefonů na světě bude snažit zaujmout především movitější zákazníky.

Článek

Nokia Oro je v podstatě luxusnější verzí populárního smartphonu C7. Proti původnímu originálu je ale celá čelní strana novinky pokryta 18karátovým zlatem. Zadní kryt je vyroben z pravé kůže (k dispozici bude světlá a tmavá verze) a plastové tlačítko pro vstup do menu nahradil safírový křišťál.

„Nokia Oro je výjimečnou kombinací jemné řemeslné práce a pečlivě zvolených exkluzivních materiálů. Model Oro byl vytvořen s vášní pro detail, ať již jde o jednotlivé zlaté prvky, tlačítko pro vstup do menu ze safírového křišťálu nebo o ručně potažený kožený zadní kryt,“ uvedl Alessandro Lamanna, marketingový viceprezident ze společnosti Nokia.

Co se hardwarové výbavy týče, je Nokia Oro zcela totožná s modelem C7. Oba přístroje nabídnou 3,5palcový dotykový displej s technologií AMOLED a rozlišením 360x640 obrazových bodů, vestavěný GPS modul, či vestavěný osmimegapixelový fotoaparát s dvoubodovým bleskem.

Nokia C7 se aktuálně v obchodech prodává za 5600 korun. Kvůli použití luxusnějších materiálů a ručnímu zpracování stoupne cena verze Oro na 800 eur, tedy na necelých 20 tisíc. V obchodech se novinka objeví v průběhu následujícího čtvrtletí. Součástí balení bude i Bluetooth headset Nokia J, který bude také pokryt 18karátovým zlatem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám