Hlavní obsah

Lidé vzali obchody útokem. Véčko s ohebným displejem od Samsungu je vyprodané

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalý zájem o nový smartphone s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip hlásí americký trh. Vyprodáno hlásí nejen oficiální e-shop jihokorejského elektronického gigantu pro USA, ale také obchodní řetězec Best Buy. V Česku má prodej odstartovat v pátek.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Kolik přístrojů šlo v USA do prodeje v první vlně, výrobce neprozradil. Jisté je nicméně to, že poptávka je aktuálně vyšší než nabídka.

Do určité míry je to jistě dáno tím, že cenu nastavil tentokrát výrobce na velmi atraktivní hodnotu. Například v tuzemských obchodech se v rámci předobjednávek nabízí Galaxy Z Flip za 38 990 korun. První generace ohebného smartphonu Galaxy Fold se přitom v loňském roce před Vánocemi nabízela za 50 000 korun.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Výrobce se už při premiéře minulý týden netajil tím, že má od novinky velké očekávání. „Nadšené přijetí modelu Galaxy Fold nám v Samsungu vlilo novou krev do žil. Galaxy Z Flip je další důležitý krok – postupně budujeme novou třídu skládacích smartphonů a přinášíme zákazníkům nové tvary, nové displeje, a především úplně nové mobilní zážitky,“ prohlásil TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics.

„Díky jedinečnému skládacímu provedení mění Galaxy Z Flip definici mobilních zařízení a toho, co uživatelům dokážou nabídnout,“ doplnil TM Roh.

Samsung odhalil nové krále mobilního světa. A navíc véčko s ohybným displejem

Mobil

Galaxy Z Flip nabízí displej s úhlopříčkou 6,7 palce, který se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně. Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám