Hlavní obsah

Konec ostrůvků. Samsung chystá mobil s dírou v displeji

Novinky, ort

Ještě letos Samsung představí nový chytrý telefon, který bude vybaven displejem s dírou v jednom rohu. Podnik tak chce vyřešit problém s tím, kam umístit čelní kameru, aby nemusel používat jinak hojně rozšířené ostrůvky.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Samsung

Článek

V letošním roce se vzhled chytrých telefonů značně proměnil. Výrobci se snažili využít co největší část čelní strany pro dotykové displeje, kvůli čemuž se – po vzoru iPhonu X – začaly objevovat ostrůvky v horní části obrazovek.

Tento výřez se ale nelíbil každému, a tak výrobci začali hledat řešení, jak se jej zbavit úplně. Honor a Xiaomi v uplynulých týdnech představili chytré telefony s vysouvací konstrukcí. Přední fotoaparát se ukrývá v zadním krytu, který je výsuvný. Ve chvíli, kdy chcete fotit pomocí předního fotoaparátu, jednoduše posunete kryt směrem nahoru.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovku společnosti Samsung

Jenže i toto řešení má své mouchy. Kvůli výsuvné konstrukci jsou telefony baculatější. Vyzrát na problém s nevzhlednými ostrůvky i baculatější konstrukcí se nyní bude snažit Samsung. Ten představí už příští týden chytrý telefon, který bude vybaven dotykovou obrazovkou s dírou.

Je to patrné z pozvánky, která byla zaslána asijským novinářům. Novinka by se měla jmenovat Galaxy A8s a premiéru by si měla odbýt v pondělí 10. prosince.

Dotykový panel by měl u chystaného přístroje zakrývat prakticky celou čelní stranu. V levém horním rohu pak bude kulatá díra v displeji, ve které bude umístěn právě fotoaparát. Více toho podnik zatím neprozrazuje, na detailnější informace si tak budeme muset ještě pár dní počkat.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám