Hlavní obsah

Huawei míří do Brazílie, postaví tam továrnu za miliardy korun

Sao Paulo

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei Technologies hodlá během příštích tří let investovat 800 milionů dolarů (18,5 miliardy Kč) do výstavby továrny v brazilském státě Sao Paulo. Oznámil to guvernér státu Joao Doria.

Foto: Rodrigo Garrido, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Společnost Huawei agentuře Reuters sdělila, že nová továrna bude pravděpodobně vyrábět chytré telefony. V současnosti firma chytré telefony na brazilský trh dováží z Číny.

Huawei v Brazílii působí déle než dvě desetiletí a ve státě Sao Paulo již má továrnu na výrobu zařízení pro telekomunikační infrastrukturu, ve které pracuje 2000 lidí. Nový závod by měl podle guvernéra zaměstnat další tisícovku lidí.

Huawei v poslední době čelí obchodním restrikcím ze strany Spojených států. Americké tajné služby podezírají Huawei ze spolupráce s čínskou rozvědkou, což ale firma dlouhodobě popírá.

Foto: archív tvůrců

Harmony OS má běžet na různých zařízeních

Vlastní operační systém

Kvůli restrikcím nicméně čínskému podniku hrozí, že nebude moci na svých zařízeních používat operační systém Android. Na to se vedení společnosti Huawei připravilo, když minulý týden odhalilo vlastní platformu Harmony OS. Ta bude kromě Androidu konkurovat také Windows od Microsoftu.

Jde totiž o multiplatformní systém, který bude určen pro počítačové tablety, chytré telefony, notebooky, televizory, chytré reproduktory, nositelnou elektroniku a nejrůznější zařízení pro internet věcí. V další vlně se počítá i s podporou stolních počítačů a systémů pro virtuální realitu.

Více se o Harmony OS a o prvním zařízení, které bude touto platformou vybaveno, dozvíte v našem dřívějším článku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám