Hlavní obsah

HTC One A9 dorazil do Česka, záruku „na blbost“ nedostane

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci října představila společnost HTC svou novou vlajkovou loď One A9. Přístroj nyní dorazil i do Česka, zakoupit jej je možné za méně než 15 tisíc korun. Tuzemští zákazníci se však nedočkají nadstandardní záruky „na blbost“. Ta bude dostupná pouze na americkém trhu.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

Článek

Právě záruka „na blbost“ je v USA jistě jedním z největších lákadel novinky. Zákazník za ni nemusí připlácet, získá ji automaticky. Pokud během prvních 12 měsíců od koupě dojde k poškození přístroje, HTC jej zdarma opraví nebo vymění za jiný kus. A je jedno, jestli půjde jen o rozbitý displej, nebo o zcela utopený mobil.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

V Česku se tak vlajková loď tohoto výrobce bude snažit zaujmout především zajímavou cenou. Přece jen zavedená konkurence prodává své top modely klidně i za více než dvacet tisíc korun, zatímco za One A9 zájemci zaplatí podle nákupního rádce Zboží.cz od 14 990 Kč.

Najdou se ale i takoví prodejci, kteří si tento přístroj se stejnými parametry i velkostí úložného prostoru cení na více než 19 tisíc korun. [celá zpráva]

Lákadlem má být i fotoaparát 

Výbava modelu One A9 čítá 64bitový osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 617, 2 GB operační paměti, 16 GB úložného prostoru, čtečku paměťových karet, NFC, LTE včetně „českých” frekvencí, obligátní wi-fi i bluetooth. Pětipalcový displej pak nabízí Full HD rozlišení.

Lákadlem má být kromě nejnovějšího operačního systému Android 6.0 Marshmallow, který je vybaven grafickou a funkční nadstavbou HTC Sense, také hlavní fotoaparát na zádech smartphonu. Třináctimegapixelový BSI senzor je totiž doplněn o optickou stabilizaci obrazu. Samozřejmostí je druhý fotoaparát na čelní straně pro selfies.

Více se o modelu HTC One A9 dozvíte v našem dřívějším článku z jeho oficiální premiéry. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám