Hlavní obsah

Honor chystá vlastní skládací smartphone. Ale až příští rok

Novinky, mif

Společnost Honor se chystá uvést na pulty obchodů vlastní skládací smartphone. Stane se tak ale až v průběhu příštího roku. V rozhovoru pro server Cnet to potvrdil George Zhao, šéf společnosti Honor.

Huawei Mate XVideo: archív výrobce

 
Článek

Není žádným tajemstvím, že společnosti Huawei a Honor patří prakticky do jedné rodiny. První zmiňovaná značka má představovat to nejlepší na trhu, pod druhou jsou pak nabízeny přístroje se zajímavějším poměrem cena/výkon.

A tak to patrně bude i v případě skládacího smartphonu. Huawei totiž vlastní top model představil letos na veletrhu MWC ve španělské Barceloně a jde o to nejlepší v jeho nabídce. Tomu také odpovídá cenovka, model Mate X bude atakovat hranici 60 000 Kč.

Detaily zatím tají 

Přístroj s ohebným displejem v podání Honoru se letos rozhodně neukáže, to už je nyní jasné. „Samozřejmě že skládací smartphone přineseme. Pro naše zákazníky to jistě bude atraktivní zařízení. Ale myslím, že ten správný okamžik bude až příští rok,“ prohlásil Zhao.

Blíže však prozradit nechtěl. V tuto chvíli tedy není jasné, jestli chystaná novinka bude mít stejnou konstrukci jako sesterský model, nebo zda výrobce sáhne po úplně jiném konceptu.

To nejlepší ze světa tabletů a mobilů

Mate X spojuje to nejlepší ze světa tabletů a chytrých telefonů. Vystačí si přitom s jednou obrazovkou, která ve složeném stavu obepíná zařízení z venkovní strany, přes jednu bočnici.

Když je přístroj rozložený, máte k dispozici v podstatě osmipalcový tablet s rozlišením 2480 x 892 obrazových bodů. Ve složeném stavu jsou obě obrazovky stále funkční – ta na přední straně má úhlopříčku 6,6 palce a rozlišení 2480 x 1148 pixelů, ta na zadní pak 6,38 palce a 2480 x 892 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate X

Fotoaparáty jsou pouze na jedné straně a díky ohebnému displeji je s nimi možné fotit autoportréty i klasické momentky. Objektivy jsou k dispozici tři; základní senzor má rozlišení 40 MPx, druhý má 16 MPx a slouží k zachycování krajin, má tedy širší ohnisko. A konečně třetí je teleobjektiv s trojnásobným optickým přiblížením, jeho rozlišení je však pouze 8 MPx.

Telefon je vybaven nejvýkonnějším čipem z portfolia společnosti Huawei – modelem Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii. Smartphone mimochodem nabízí baterii s kapacitou 4000 mAh.

Foto: archív výrobce

Huawei Mate X

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám