Hlavní obsah

Honor 20 dorazí nejprve do Německa a Polska. Češi si musí počkat

Novinky, mif

Značka Honor, která spadá pod společnost Huawei, oficiálně potvrdila dřívější spekulace, že může začít prodávat chytré telefony Honor 20 a 20 Pro. Oba špičkové telefony se tak v pátek objevily na pultech obchodů – avšak pouze těch zahraničních. Tuzemští zákazníci mají zatím smůlu.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Článek

Modely Honor 20 a Honor 20 Pro se začaly již krátce po představení prodávat v domovské Číně. Výrobce se nyní pochlubil, že zájem o ně byl enormní, za pouhých 14 dní prodej překročil milion kusů.

S uvedením na další trhy však výrobce otálel. Oba telefony totiž byly odhaleny až po uvedení amerického embarga na společnost Huawei, kvůli čemuž přístroje nezískaly certifikace od společnosti Google pro operační systém Android a další doinstalované aplikace.

Nakonec je ale oba přístroje získaly dodatečně, jak ještě před výrobcem informoval italský server HD Blog.

Právě díky tomu mohl v pátek odstartovat prodej obou přístrojů ve Francii, Německu, Indii, Itálii, Malajsii, Polsku, Rusku, Španělsku, Holandsku a Velké Británii. Kdy budou oba telefony dostupné na dalších trzích, však výrobce zatím neprozradil. Otazník visí tedy například i nad uvedením na český trh.

Špičkové parametry

Jak už samotný název napovídá, tím nejlepším v nabídce bude Honor 20 Pro s bezrámečkovým displejem, který je vybavený hned čtyřmi hlavními fotoaparáty na zadní straně.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

O pracovní tempo se stará procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 procent výkonnější, a přitom až o 40 procent šetrnější k baterii. Do vínku dostal přístroj dále 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Podobně jako u sesterského modelu Huawei P30 Pro základ tvoří 48MPx senzor. Ten se chlubí umělou inteligencí a trojitou stabilizací obrazu. Další dva fotoaparáty s rozlišením 16 a 8 MPx pak nabídnou širokoúhlý záběr 117°, respektive trojnásobný optický zoom. K dispozici je také speciální makro režim pro focení již od 4 cm. Přední selfie kamera nabízí rozlišení 32 MPx.

Dotyková obrazovka nabízí úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení Full HD+, tedy 2340 x 1080 obrazových bodů. Přední kamera se mimochodem ukrývá v průstřelu u levého horního rohu.

Stejné rozměry, nižší výkon

Stejně velký displej a pochopitelně také rozměry nabídne také model Honor 20 bez přídomku Pro v názvu. Dvacítka v tomto provedení je vybavena stejnou sérií zadních fotoaparátů a stejným předním fotoaparátem jako Honor 20 Pro. Uživatelé se však musí smířit s absencí optického zoomu.

Honor 20 má k dispozici také výkonný čipset Kirin 980, avšak pouze 6 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám