Hlavní obsah

Drtivá většina českých dětí starších deseti let má vlastní smartphone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytrý mobilní telefon v Česku vlastní osm z deseti dětí ve věku od deseti do 14 let. Internet ve svém smartphonu nevyužívají jen čtyři procenta dětí. Vyplývá to ze studie Nielsen Admosphere realizované na vzorku 1031 dětí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve skupině mezi šesti a 14 lety mají děti z elektronických zařízení nejčastěji právě svůj vlastní chytrý telefon a hned na druhém místě tablet. Zatímco u tabletu jsou menší rozdíly v rozšíření mezi věkovými skupinami, u smartphonu platí, že čím starší dítě, tím je větší pravděpodobnost, že má vlastní chytrý telefon.

Internet ve svém chytrém telefonu využívá 96 procent dětí. Téměř tři čtvrtiny se připojují k internetu pouze prostřednictvím wi-fi, tři procenta využívají předplacená mobilní data a o něco více než pětina využívá jak wi-fi, tak mobilní data.

Nejsilnější konzumenti moderních technologií jsou nejstarší děti ve věku 12 až 14 let. Pouze dvě procenta dětí v tomto věku nevlastní žádné elektronické zařízení. Z činností, které děti v tomto věku pravidelně, tedy alespoň jednou týdně, dělají na mobilních telefonech, je nejčastější poslech hudby.

V Česku je celkově přes 14 miliónů aktivních mobilních čísel. Prodej chytrých mobilů loni podle IDC vzrostl o dvě procenta na 2,7 miliónu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám