Hlavní obsah

Cenová válka pokračuje. Nejlepší telefon od Honoru bude výrazně levnější než konkurence

Novinky, ort

V cenové válce se rozhodla pokračovat společnost Honor. U svého špičkového modelu 20 Pro nasadila cenovku o několik tisíc níže, než bývá v prémiovém segmentu zvykem. Na pultech obchodů se tato očekávaná novinka objeví již příští týden.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Článek

Chytré telefony Honor 20 a 20 Pro, které představují to nejlepší v nabídce této značky, byly představeny krátce poté, co USA zařadily čínskou společnost Huawei na černou listinu. Kvůli tomu nebylo jasné, zda se obě novinky budou v Evropě či USA prodávat. Nakonec ale oba přístroje dostaly certifikace od Googlu, a tak jejich prodeji již nic nebrání.

Výrobce nejprve na přelomu července a srpna uvedl do Česka Honor 20. Už u něj nasadil velmi agresivní cenovku. Původně se totiž předpokládalo, že telefon bude stát okolo 15 000 Kč, nakonec ale byla cenovka stanovena na 9990 Kč.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

Sluší se podotknout, že tak agresivní cenovka je u nového Honoru nastavena pravděpodobně proto, aby výrobce nenechal nic náhodě – podobně vybavený přístroj s takto příznivou cenou byste na trhu hledali marně.

A stejnou taktiku nyní výrobce zvolil u modelu Honor 20 Pro, který je ještě lépe vybavený. Ten konkuruje špičkovým smartphonům, u nichž se zpravidla cenovka pohybuje nad hranicí 20 000 Kč, přesto jej výrobce v tuzemsku nabídne za 12 990 Kč. V daném cenovém spektru lépe vybavený telefon na pultech obchodů neexistuje.

Špičkové parametry

Jak už samotný název napovídá, tím nejlepším v nabídce bude Honor 20 Pro s bezrámečkovým displejem, který je vybavený hned čtyřmi hlavními fotoaparáty na zadní straně.

Foto: archív výrobce

Honor 20 Pro

O pracovní tempo se stará procesor Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 procent výkonnější, a přitom až o 40 procent šetrnější k baterii. Do vínku dostal přístroj dále 8 GB operační paměti a 256GB úložiště.

Podobně jako u sesterského modelu Huawei P30 Pro základ tvoří 48MPx senzor. Ten se chlubí umělou inteligencí a trojitou stabilizací obrazu. Další dva fotoaparáty s rozlišením 16 a 8 MPx pak nabídnou širokoúhlý záběr 117°, respektive trojnásobný optický zoom. K dispozici je také speciální makro režim pro focení již od 4 cm. Přední selfie kamera nabízí rozlišení 32 MPx.

Dotyková obrazovka nabízí úhlopříčku 6,3 palce a rozlišení Full HD+, tedy 2340 x 1080 obrazových bodů. Přední kamera se mimochodem ukrývá v průstřelu u levého horního rohu.

Foto: archív výrobce

Honor 20

Stejné rozměry, nižší výkon

Stejně velký displej a pochopitelně také rozměry nabídne také model Honor 20 bez přídomku Pro v názvu. Dvacítka v tomto provedení je vybavena stejnou sérií zadních fotoaparátů a stejným předním fotoaparátem jako Honor 20 Pro. Uživatelé se však musí smířit s absencí optického zoomu.

Honor 20 má k dispozici také výkonný čipset Kirin 980, avšak pouze 6 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám