Hlavní obsah

Apple už nebude závislý na Samsungu, OLED displeje bude vyrábět i LG

Displeje OLED pro telefony iPhone bude americké technologické společnosti Apple dodávat vedle firmy Samsung Electronics také LG Display. Apple tak může nejen snížit svou závislost na Samsungu, ale i cenu telefonů, uvedla agentura Bloomberg.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle zdroje agentury obeznámeného se situací bude LG americkému výrobci nejprve dodávat dva až čtyři milióny kusů panelů z organických diod emitujících světlo (OLED), což je relativně malý počet v porovnání s prodeji Applu, ale LG na zvýšení výrobní kapacity pracuje.

Nicméně společnost Apple má díky novému dodavateli páku v jednání o cenách displejů se Samsungem, který je dosud jejím jediným dodavatelem a také hlavním konkurentem na poli chytrých telefonů. Náklady na obrazovky jsou zásadním důvodem, proč cena přístroje iPhone X začíná až na téměř 30 000 Kč a proč jeho prodeje nesplňují očekávání.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Tři nové iPhony

První displeje OLED od LG budou součástí jednoho z nových modelů telefonů, které chce Apple uvést na trh v tomto roce. Podle dřívější zprávy agentury má do prodeje letos přijít trojice chytrých telefonů, z nichž dva mají mít kvalitnější displeje OLED.

Je takřka jisté, že letos ukáže Apple dva následovníky osmiček. Ty buď ponesou písmenko S v názvu, nebo rovnou číslici devět. Třetím odhaleným modelem by měla být další generace modelu iPhone SE.

Foto: archív výrobce

Všechny tři nové iPhony vedle sebe.

Zástupci společnosti Apple samozřejmě žádné informace o nových modelech neprozradili. Internetem již nicméně koluje řada informací, například o tom, jak bude nejmenší jablečný smartphone vypadat. [celá zpráva]

Skutečnost, že obrazovky pro iPhony bude dodávat LG, nicméně podle zdroje Bloombergu neznamená, že Apple je chce instalovat do telefonů všech tří modelových řad, jak se nedávno objevilo v tisku, spíš jde o diverzifikaci dodavatelů. Americká firma jedná o dodávkách displejů OLED také s čínskou firmou BOE Technology.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám