Hlavní obsah

Apple plánuje prodat příští rok 200 miliónů iPhonů. Už objednal díly

Novinky, ort

Zájem o chytrý telefon iPhone X stále neutichá. Společnost Apple však nechce na příští rok nechat nic náhodě, a tak objednala díly až na 200 miliónů těchto výročních smartphonů s logem nakousnutého jablka. Jak upozornil server Win Future, znamenat to může také to, že podnik chystá uvedení úplně nového modelu.

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

 
Článek

Vedení Applu objednalo na příští rok 200 miliónů dotykových displejů typu OLED. V letošním roce to přitom bylo pouze 50 miliónů. Sluší se připomenout, že displeje s touto technologií využívají právě jen zmiňované iPhony X.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Apple iPhone X

Je nicméně možné, že vedle chytrých telefonů s římskou číslicí deset v názvu plánuje americký počítačový gigant využít OLED panely také v některé z dalších generací iPhonů, které se objeví na pultech obchodů až v průběhu příštího roku.

To samozřejmě ale zástupci Applu zatím oficiálně nepotvrdili.

Co iPhone X umí

Novinka působí opravdu futuristicky, vzhledem se výrazně liší od loňských sedmiček. Okolo displeje má jen velmi tenké rámečky, takže displej o velikosti 5,8 palce zakrývá prakticky celou čelní stranu. Jde mimochodem o OLED panel, který by měl vynikat především špičkovým barevným podáním. Stejnou technologii používají ty nejlepší televizory na trhu.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Kvůli designu zmizelo ikonické domovské tlačítko z čelní strany, které se vždy nacházelo pod displejem. To přitom bylo už od první generace nedílnou součástí chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka.

Apple nicméně tvrdí, že tlačítko s integrovanou čtečkou otisků prstů už není potřeba. Přístroj si totiž odemknete pomocí přední kamery. Ta využívá technologii TrueDepth Camera System a dokáže rozeznat přesné rysy obličeje, díky kterým přístroj následně odemkne. Podle Applu je toto řešení bezpečnější než čtečka otisků prstů.

Více se o iPhonu X dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám