Hlavní obsah

Operátoři lákají ode dneška na neomezená data. T-Mobile na léto, Vodafone napořád

Novinky, mif

Čeští operátoři Vodafone a T-Mobile představili své nabídky pro nadcházející měsíce, oba přitom od čtvrtka lákají na neomezená data u tarifu. Zatímco růžový operátor to pojal jako letní akci pro své zákazníky, Vodafone láká uživatele na zcela nové tarify. O2 již novou nabídku chystá.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právě kvůli mobilním datům jsou přitom v tuzemsku často terčem kritiky. Tytéž společnosti totiž v zahraničí za podobné částky nabízejí výhodnější datové balíčky, případně i úplně neomezené tarify.

V Česku však nabídka zcela neomezených mobilních dat chyběla úplně, lidé si vždy museli vystačit s jasně daným datovým limitem, zpravidla v řádu jednotek GB. Kdo chtěl na mobilu sledovat videa či například stahovat větší soubory, musel se smířit s dalšími poplatky za spotřebovaná mobilní data, případně využít jiný typ připojení – bezdrátové sítě WiFi.

Neomezená data zadarmo

Jako první se to rozhodl změnit T-Mobile, který již zkraje týdne představil svou letní akci, v rámci níž vůbec poprvé nabídl lidem neomezená mobilní data. Všichni majitelé paušálních tarifů i předplacených karet si mohou od čtvrtka v aplikaci Můj T-Mobile aktivovat nový balíček s názvem Neomezená data na léto.

Balíček s neomezeným datovým limitem přitom bude platný po dobu 30 dní a je možné jej aktivovat opakovaně.

Balíček s neomezenými daty je možné používat i v zahraničí.
Juraj Bóna, ředitel T-Mobile pro Českou republiku

„Chceme našim rezidentním zákazníkům dopřát bezstarostné léto plné zážitků, kdy mohou jednoduše čerpat mnohem více dat, než jsou zvyklí. A když mluvíme o neomezených datech, tak to tak i myslíme,” prohlásil v pondělí Juraj Bóna, ředitel T-Mobile pro Českou republiku.

Ten zároveň podotkl, že neomezená data neplatí pouze v České republice, ale také napříč celou Evropskou unií. „V rámci Evropské unie mohou zákazníci data čerpat stejně pohodlně a bezpečně jako doma, nezaplatí ani o korunu navíc. Nabídku mohou využít i firemní zákazníci, a to ti, kteří nepožívají výhod plynoucích z rámcové smlouvy nebo smlouvy pro významného zákazníka,” podotkl Bóna.

Jen pro více lidí a s pomalejší rychlostí

Ve středu pak s novou nabídkou přispěchal Vodafone, platná je stejně jako v případě T-Mobilu od čtvrtka. Nejmladší český operátor se místo časově omezené nabídky vydal cestou nových mobilních tarifů s neomezeným datovým balíčkem.

Ceny tarifů s neomezeným internetem sice startují na 599 Kč. Platí to ale pouze v případě, že k tomu máte přikoupený právě zmiňovaný internet na doma a zároveň že budou službu využívat alespoň čtyři lidé. Dohromady pak takový balíček s tarifem vyjde na 2795 Kč.

Pokud takovou nabídku budou využívat dva lidé, cena celého balíčku s dvěma SIM kartami a neomezeným internetem na doma bude 2396 Kč.

Foto: archív operátora

Nabídka tarifů Vodafone Neomezený

Jednotlivec si bohužel neomezený internet pořídit nemůže. Vodafone totiž tarify nabízí pouze jako tzv. multiSIM nabídku, která propojuje mobilní i pevné internetové připojení a využít ji může rodina, firma či parta přátel.

Případní zájemci nicméně musí počítat s tím, že rychlost neomezeného připojení je přiškrcena na 5 Mbit/s. Rychlost mobilního internetu v síti Vodafonu je přitom výrazně vyšší, dosahuje průměrných hodnot okolo 43,6 Mbit/s, jak Novinky.cz informovaly již ve středu.

„Nabídka je určena pro domácnosti a firmy připojené pevným internetem od společnosti Vodafone, který je dnes dostupný pro 99 procent z nich,“ podotkl ve středu generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic Petr Dvořák.

Podle něj je na příchod nové nabídky nyní ideální čas. „Před rokem jsme řekli, že neomezená mobilní data není možné v Česku zavést bez kvalitní pevné infrastruktury,“ připomněl Dvořák s tím, že nyní je již tuzemské pokrytí na takové úrovni, aby bylo možné neomezená data skutečně nabídnout.

Právě proto přispěchal nejmladší český operátor s novou nabídkou neomezených tarifů. „Vnímáme silnou poptávku po lepších datových službách, a tak jsme se rozhodli už déle nečekat,“ vysvětluje Dvořák, proč nový tarif Vodafone Neomezený přichází právě teď.

O2 chystá nové tarify

Společnost O2 zatím na konkurenční nabídku nezareagovala, v nabídce tohoto operátora tedy tarif s neomezenými mobilními daty chybí úplně. Mluvčí O2 Lucie Jungmannová nicméně potvrdila, že na nových tarifech již operátor pracuje.

„Po nedávném zdvojnásobení objemu dat v neomezených tarifech a vylepšení balíčků O2 Spolu plánujeme brzy představit revoluční nabídku mobilních tarifů, které budou mnohem lépe zohledňovat datové potřeby zákazníků,“ uvedla mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

Připomněla, že O2 v současnosti zákazníkům na e-shopu přidává dva GB mobilních dat do neomezených tarifů a výraznou úsporu přináší také balíčky O2 Spolu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám