Hlavní obsah

Nové smartphony slibují extrémní bezpečnost, v obchodech se ale neobjeví

Novinky, lez

Hned dva nové smartphony představila společnost Atos, oba přitom kladou důraz na co největší zabezpečení. Hodí se tedy především pro firemní klientelu. V obchodech se nicméně ani jedna z novinek jen tak neobjeví.

Foto: archív výrobce

Hoox K3.1

Článek

Nové smartphony se jmenují Hoox K31 a Hoox K3.1. V podstatě jde o celý ekosystém, který dovoluje řešit komunikaci, finance, výzkum či vývoj v zabezpečeném režimu.

A to je také hlavní důvod, proč se obě novinky nebudou nabízet v běžných obchodech. Výrobce vždy navrhne řešení na klíč přímo pro potřeby konkrétního podniku či státní instituce. Těm pak bude účtovat měsíční poplatek za využívání celé zabezpečené platformy.

Foto: archív výrobce

Hoox K31

Přístroje staví na operačním systému Android, který byl však od základu předělán právě pro potřeby zabezpečené komunikace. Například aplikace je tak možné stahovat výhradně prostřednictvím vlastního obchodu Hoox Secure Store. Díky tomu by se mělo zcela minimalizovat riziko, že se do přístroje dostanou škodlivé kódy.

Kromě hovorů se zabezpečení týká například i skupinových textových zpráv, které jsou šifrované. V režimu zabezpečení nicméně pracují i další aplikace, které uživatel do přístroje doinstaluje.

Rozdílná výbava i rozměry

V ostatních parametrech se telefony Hoox prakticky jinak dramaticky neliší od běžných smartphonů. Model Hoox K31 láká na 5,5palcový AMOLED displej s rozlišením 2560x1440 obrazových bodů, 16megapixelový zadní fotoaparát a přední 8megapixelovou kameru. Základem tohoto Hooxu je procesor Snapdragon 652, potěší i rychlé nabíjení Quick charge 2.

Proti tomu model Hoox K3.1 staví na čipsetu Snapdragon 617 a je menší. To je dáno především použitím displeje s úhlopříčkou 5,2 palce, který nabízí rozlišení 1920x1080 obrazových bodů.

Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 13 MPx, zadní pak 8 MPx. Vzhled je u obou smartphonů totožný, liší se pouze velikostí a výbavou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám