Hlavní obsah

Nokia předčasně odhalila nový smartphone. Bude mít díru v displeji

Novinky, mif

Stejně jako řada dalších výrobců i Nokia rozeslala pozvánky novinářům na vlastní akci na veletrhu MWC ve španělské Barceloně. V ní nicméně odhaluje více než ostatní společnosti. Už nyní je například jasné, že chystaný smartphone bude mít díru v displeji.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na akci společnosti Nokia v rámci veletrhu MWC.

Článek

Na pozvánce je totiž vyobrazena silueta chystaného chytrého telefonu, který by si měl právě v Barceloně odbýt premiéru.

Z ní je patrné, že Nokia – podobně jako další výrobci – vsadí na nový design. Představený smartphone totiž nebude mít jako loňské modely ostrůvek v displeji, ale levou horní stranu bude zdobit díra. Právě v ní se bude ukrývat čelní fotoaparát.

Na podobnou konstrukci láká například i Honor View 20, který zamířil před časem do tuzemských obchodů. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Honor View 20

Z pozvánky je možné vyčíst také to, že telefon bude mít zaoblenou konstrukci s kulatými rohy. Vše nasvědčuje také tomu, že na čelní straně nebudou žádná tlačítka, prakticky celou plochu místo toho zakryje již zmiňovaná obrazovka.

Více informací o novince se však dozvíme až na veletrhu MWC. Ten se bude konat od pondělí 25. února do čtvrtka 28. února. Podle dřívějších informací, které však výrobce nepotvrdil, by měla být odhalená novinka prvním přístrojem v mobilním světě, který bude mít na zadní straně hned pět fotoaparátů.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na akci společnosti Nokia v rámci veletrhu MWC.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám