Hlavní obsah

Půl roku před premiérou. Šéf Meizu prozradil detaily o novém supermobilu

Novinky, ort

Většina velkých výrobců se snaží, aby jejich chystané novinky zůstaly až do oficiální premiéry utajeny a žádné informace se nedostaly na veřejnost. O to více je překvapivé, že ředitel společnosti Meizu Jack Wong toho o chystané vlajkové lodi prozradil více než dost. Už nyní je tak zřejmé, že nový supermobil bude nejvýkonnějším smartphonem na světě.

Foto: archív výrobce

Meizu 16

Článek

Wong se v rozhovoru pro jeden čínský plátek rozpovídal o chystaném modelu od společnosti Meizu. Na přímý dotaz, kdy se můžeme těšit na novou vlajkovou loď Meizu 17, Wong odpověděl: „To zatím není na pořadu dne, nejprve se dočkáme modelu Meizu 16s.“

Zároveň zdůraznil, že novinka si odbude premiéru v květnu, na kdy připadá výročí podniku, a bude vypadat stejně jako aktuálně nabízený model s pořadovým číslem šestnáct. Vzhled telefonu tedy víceméně hlava společnosti Meizu potvrdila půl roku před oficiální premiérou.

Foto: archív výrobce

Meizu 16

V prozrazování detailů šel Wong ještě dál. „Hlavní změny se budou týkat součástek uvnitř. Přístroj poběží na čipsetu Snapdragon 8150, který bude příští rok kralovat trhu,“ prohlásil s tím, že výkonnější procesor v první polovině nadcházejícího roku patrně žádný jiný výrobce nepřinese.

Wong tedy zároveň v podstatě potvrdil práce na čipsetu Snapdragon 8150, přestože společnost Qualcomm, která jej vyrábí, o jeho existenci zatím zarputile mlčí. [celá zpráva]

Nejvýkonnější čipset na světě

Už dříve nicméně na internet unikly informace o tom, že Snapdragon 8150 bude nejvýkonnějším mobilním procesorem na světě. Novinka by měla mít jedno velice výkonné jádro, tři středně výkonná jádra a čtyři extrémně energeticky úsporná jádra, dohromady tedy půjde o osmijádrový čip s nezvyklým uspořádáním 1+3+4.

Vysoce výkonné jádro Cortex-A76 by mělo udávat pracovní tempo při rychlosti 2,84 GHz. Středně výkonná jádra pak při 2,4 GHz, půjde mimochodem opět o Cortex-A76. Čtyřlístek úsporných jader bude tvořit Cortex-A55 taktovaný na 1,78 GHz.

Aktuálně nabízené Meizu 16 nabízí šestipalcový displej s rozlišením Full HD+. Srdcem telefonu je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 845, který pracuje při frekvenci až 2,8 GHz. Do vínku dostal tento stroj 8 GB operační paměti a 128 GB interní úložiště. Cena se v tuzemských obchodech pohybuje okolo 16 000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám