Hlavní obsah

Nokia ukázala nový mobil za 700 Kč

Novinky, ort

Zaujmout novým mobilním telefonem s příznivou cenovkou se bude snažit před Vánocemi společnost Nokia. Zapomeňte však na velký dotykový displej, oslnivý výkon a prémiové fotoaparáty – model Nokia 106 patří k těm nejjednodušším přístrojům na trhu.

Foto: archív výrobce

Nokia 106

Článek

Nokia 106 má být přímým nástupcem stopětky, která se na tuzemském trhu již doprodává. Právě po vzoru tohoto modelu by nicméně měla být zachována příznivá cenovka, počítá se s částkou 700 Kč.

Stošestka má klasickou konstrukci s tlačítky a nedotykovým barevným displejem, který se chlubí úhlopříčkou 1,8 palce. Přístroj nemá přístup k internetu, ale nabízí řadu zajímavých funkcí již v základu. Mezi předinstalovanými aplikacemi nechybí Kalkulačka, Hodiny, Kalendář, Budík, Telefonní seznam, Svítilna či populární hra Had.

Foto: archív výrobce

Nokia 106

Dlouhá výdrž, kompaktní rozměry

Nokia 106 láká kromě jednoduchého a intuitivního prostředí také na dlouhou výdrž baterie. Zatímco většinu chytrých telefonů je nutné dobíjet každý den, stošestka vydrží pracovat v pohotovostním režimu až 21,9 dne. I při častějším používání tak majitelé budou muset hledat nabíječku až po několika dnech.

Další předností novinky jsou kompaktní rozměry 112,0 x 49,5 x 14,4 mm a nízká hmotnost 73 gramů. Ve srovnání s moderními smartphony je tedy novinka téměř třikrát lehčí a o polovinu menší.

Přístroj zvládne pracovat se dvěma SIM kartami najednou, používat je tedy možné soukromé i firemní číslo najednou.

Výrobce již potvrdil, že v zahraničí se Nokia 106 bude prodávat ještě letos. Zda stihne také Vánoce v Česku, není v tuto chvíli jasné.

Foto: archív výrobce

Nokia 106

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám