Hlavní obsah

Honor 8X zaujme atraktivní cenou. Premiéru si odbyl v Praze

Novinky, mif

V pátek se v Česku i zahraničí začne prodávat nový chytrý telefon Honor 8X. Ten láká na atraktivní cenovku, protáhlý displej zabírající velkou část přední strany a v neposlední řadě také fotoaparáty s umělou inteligencí.

Foto: archív výrobce

Honor 8X

Článek

Honor 8X si odbyl premiéru ve čtvrtek večer na slavnostní akci na Pražském hradě. Je to vůbec poprvé, co si tento čínský výrobce vybral srdce Evropy pro prezentaci svého nového přístroje.

Řada X představovala historicky vždy smarpthony s atraktivním poměrem cena/výkon, které kladou důraz na kvalitu fotoaparátů. A v tomto ohledu nebude Honor 8X výjimkou, prodávat se totiž bude za 6990 Kč v případě 64GB varianty a za 7990 Kč v případě 128GB verze.

Solidní výkon, důraz na fotoaparáty

S ohledem na nabízenou cenovku je výbava novinky více než slušná. V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor Kirin 710, kterému sekundují 4 GB operační paměti. U obou verzí nechybí slot pro paměťové karty, který případně může posloužit i pro vložení druhé SIM karty. Baterie nabízí kapacitu 3750 mAh, při sledování videí tak vydrží telefon nabitý více než 15 hodin.

Foto: archív výrobce

Honor 8X

Důraz byl kladen na kvalitu fotoaparátů. Vepředu tak nalezneme 16megapixelový fotoaparát, vzadu pak duální senzor s rozlišením 20 a 2 megapixely. Všechny tři fotoaparáty pracují se systémem umělé inteligence. Například přední kamera díky tomu nabídne detekci pohybu a inteligentní rozpoznávání snímků, podle kterého nastaví správné hodnoty pro různé scény.

To samé zvládá umělá inteligence také u zadního duálního fotoaparátu. U něj navíc spolupracuje i se systémem optické stabilizace, dokáže tak lépe eliminovat třes rukou při delších expozicích nebo natáčení videí.

Překvapivě kompaktní rozměry

Displej nabízí úhlopříčku 6,5 palce a rozlišení 2340 x 1080 pixelů. I díky tloušťce 7,8 mm působí přístroj daleko kompaktnějším dojmem, než by úhlopříčka displeje nasvědčovala. Mimochodem skleněná je také zadní strana telefonu. Displej zabírá plných 91 % čelní strany.

Nový smartphone běží na Androidu 8.1 Oreo s nadstavbou uživatelského rozhraní EMUI 8.2. Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech, podpora technologie NFC, či možnost odemykání obličejem nebo čtečkou otisků prstů.

Foto: archív výrobce

Honor 8X

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám