Hlavní obsah

Na světě je první mobil s pěti fotoaparáty

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec první chytrý telefon na světě s pěti fotoaparáty představila ve čtvrtek společnost Samsung. Hned čtyři objektivy jsou u modelu Galaxy A9 umístěny na zadní straně, pátý je pak vepředu pro autoportréty.

Samsung Galaxy A9Video: archív výrobce

 
Článek

Je to sotva pár týdnů, co Samsung ukázal svůj první telefon se třemi hlavními fotoaparáty. Řeč je o modelu Galaxy A7, který si odbyl premiéru na konci září. [celá zpráva]

Tři jsou ale evidentně málo, a tak jihokorejský elektronický gigant nyní přichází s prvním telefonem na světě, který má na zadní straně čtyři objektivy. Každý přitom slouží k něčemu jinému.

Foto: archív výrobce

Galaxy A9

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na čtyři hlavní fotoaparáty u modelu Galaxy A9

Prim hraje hlavní fotoaparát s rozlišením 24 megapixelů, který nabízí autofokus a světelnost f/1.7. Ten bude většina uživatelů pravděpodobně používat nejčastěji. Vedle toho je k dispozici objektiv s dvojnásobným optickým přiblížením, na něj napojený senzor má však rozlišení už pouze 10 MPx.

Třetí fotoaparát je také desetimegapixelový, ale nabízí úhel záběru 120°, jde tedy o vhodnou volbu při focení krajin. Uživatelé se však musí smířit s absencí autofokusu, což na druhé straně právě u krajin patrně příliš vadit nebude.

Různé úhly záběru, hrátky s hloubkou ostrosti

Jak je z řádků výše patrné, všechny tři fotoaparáty nabízejí jiný úhel záběru. Čtvrtý hlavní senzor pak slouží ke hrátkám s hloubkou ostrosti, aby měly momentky co nejvíce profesionální nádech. Jde totiž o snímač se selektivní hloubkou ostrosti, který má rozlišení pět megapixelů a světelnost f/2.2.

Zmiňovaný pátý fotoaparát je pak umístěný vepředu. Ten pochopitelně slouží pro zachycování autoportrétů a nabízí rozlišení 24 MPx a světelnost f/2.0.

Foto: archív výrobce

Galaxy A9

Foto: archív výrobce

Galaxy A9

Přestože fotoaparáty jsou u novinky patrně tím nejzajímavějším, přístroj se rozhodně nemusí stydět ani na za svou další výbavu. Galaxy A9 nabízí 6,3palcový Super AMOLED displej s rozlišením Full HD+, tedy 2200 x 1080 obrazových bodů.

Pracovní tempo udává procesor Qualcomm Snapdragon 660, jehož osm jader je rozděleno na dvě poloviny. Čtyři jádra tepou při frekvenci 2,2 GHz a další čtyři při 1,8 GHz. Do vínku dostal přístroj 6 GB operační paměti a 128GB úložiště, které je možné dále rozšířit až o 512 GB prostřednictvím paměťové karty microSDXC.

Velká baterie, různé barevné varianty

Pro úplnost dodejme, že akumulátor má kapacitu 3800 mAh, což lze v současnosti považovat za nadprůměrnou hodnotu.

Telefon Galaxy A9 vychází z tradičního designu společnosti Samsung, dostupný bude v různých barevných provedeních – černém Caviar Black, modrém Lemonade Blue a růžovém Bubblegum Pink.

Přesná dostupnost zatím nebyla stanovena, cena by se nicméně měla pohybovat pod hranicí 15 000 Kč.

Foto: archív výrobce

Porovnání fotoaparátů: vlevo Galaxy A7, vpravo Galaxy A9

Foto: archív výrobce

Galaxy A7

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám