Hlavní obsah

Nejlepší mobil od Samsungu stojí více než 32 000 korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První tuzemské obchody začaly nabízet novou vlajkovou loď společnosti Samsung, která si odbyla premiéru ve čtvrtek večer. Vybavenější model Galaxy Note9 přitom vyjde na více než 32 000 korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 9 Video: Samsung, Reuters

 
Článek

Základní provedení modelu Note9 se 128GB pamětí se v českých obchodech nabízí podle Zboží.cz za 25 999 Kč. Na výběr je nicméně také vybavenější varianta, která obsahuje 512GB úložný prostor. Tu si prodejci cení na 32 490 Kč.

Obě provedení jsou k dispozici zatím pouze v rámci předobjednávky, fyzicky budou mít přístroje obchodníci skladem až po 24. srpnu.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Galaxy Note9 se tak řadí mezi prémiové chytré telefony, jejichž pořizovací cena překonala pomyslnou hranici 30 000 Kč. To se loni podařilo například také iPhonu X od společnosti Apple, u kterého se prodejní cena přiblížila hranici 35 000 Kč. [celá zpráva]

Co umí Galaxy Note9?

Svým vzhledem se novinka velmi podobá loňské osmičce, má však větší obrazovku – úhlopříčka narostla z 6,3 na 6,4 palce. Rozlišení zakřivené obrazovky však zůstalo stejné, tedy 2960 x 1440 bodů.

Velké změny se nicméně odehrály pod kapotou. Díky použití nových součástek výkon procesoru narostl o 33 % a grafiky o 23 %. Novinka díky vysokému výkonu dokáže zastat také funkci stolního počítače, stačí připojit klávesnici a monitor. Podporována je stejně jako u předchůdce technologie Samsung DeX, kterou výrobce představil už loni.

Foto: archív výrobce

Stylus je nově dostupný i v zelené barvě.

Foto: archív výrobce

Na zadní straně nalezneme duální optiku.

Vylepšení se dočkalo dotykové pero S Pen, které se nově připojuje k telefonu prostřednictvím bezdrátového standardu Bluetooth. Díky tomu může fungovat v podstatě také jako dálkový ovladač, a je jedno, zda jej budete chtít použít jako dálkovou spoušť fotoaparátu či pro ovládání přehrávače.

Na zadní straně má přístroj duální optiku, která je složena ze dvou snímačů s rozlišením 12 MPx. Díky tomu zvládá dvojnásobný bezztrátový zoom. Duální optika se chlubí tzv. variabilní clonou, která je schopná pracovat velmi podobně, jako lidské oko. Novinka dokáže pomocí hlavních fotoaparátů na zadní straně natočit video rychlostí 960 snímků za sekundu.

V porovnání s loňskou osmičkou se velkého vylepšení dočkaly také zvukové schopnosti nové vlajkové lodi. Stereo reproduktory u modelu Note9 totiž byly vyvinuty ve spolupráci s experty ze společnosti AKG, podporována je také technologie Dolby Atmos.

Více se o modelu Galaxy Note9 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note9

Reklama

Výběr článků

Načítám