Hlavní obsah

Samsung chystá nový phablet. Nabídne prostorný displej, ovládat se bude tužkou

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během druhé poloviny letních prázdnin by si měl odbýt premiéru nový phablet od společnosti Samsung. Půjde o nástupce modelu Galaxy Note8, který aktuálně patří k těm nejlepším přístrojům na trhu. Po vzoru předchůdce má novinka lákat na prostorný displej a možnost ovládání pomocí speciálního stylusu.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Samsung Galaxy Note8

Článek

Jihokorejský elektronický gigant zatím drží všechny informace o chystané novince pod pokličkou. Na internetu se nicméně již množí spekulace o tom, co vlastně bude chystaný model umět.

Devítka by podle nich měla nabídnout v první řadě vyšší výkon, neboť bude vybavena novým čipsetem Exynos 9810. Do vínku dostane přístroj 6,3palcový displej s rozlišením 2960 × 1440 obrazových bodů, který bude možné ovládat pomocí speciálního pera S Pen, které se jednoduše zasune přímo do útrob phabletu.

Foto: archív výrobce

Galaxy Note8

Stejným displejem je koneckonců vybavena už loňská osmička. U ní dotyková plocha plynule přechází z přední části na obě bočnice. Displej na stranách je využit pro zobrazení času, notifikací, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Model Galaxy Note8 láká také na prémiové fotoaparáty. Jihokorejský elektronický gigant totiž u něj vůbec poprvé vsadil na duální optiku. Ta se skládá ze dvou částí, z teleobjektivu s dvojnásobným optickým zoomem a rozlišením 12 Mpx a ze širokoúhlého objektivu. Ten je vybaven 12Mpx snímačem s Dual Pixel technologií a se světelností f/1.7.

Zda bude duální optika u devítky ještě nějak vylepšena, není zatím jasné. Podle serveru All About Samsung je nicméně velmi pravděpodobné, že se novinka dočká baterie s větší kapacitou. Místo 3300mAh akumulátoru by měla devítka být vyzbrojena kapacitou 4000 mAh, což by se pochopitelně mělo pozitivně promítnout do celkové výdrže přístroje.

Na bližší informace o modelu Galaxy Note9 si budeme muset počkat až do srpna, kdy by si novinka měla odbýt premiéru.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note8

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám