Hlavní obsah

Čekání je u konce. Nokia 3310 už je v nabídce českých prodejců

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu v České republice oficiálně odstartoval předprodej staronového mobilního telefonu Nokia 3310. Ten odkazuje na stejnojmenného předchůdce a místo dotykového displeje láká na klasickou konstrukci a dlouhou výdrž baterie – bez nabíječky se totiž mobil obejde až měsíc. Informovali o tom zástupci společnosti HMD Global, kteří mají výrobu přístrojů s logem Nokia nově na starost.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Nokia 3310 si odbyla premiéru už na konci února na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně. Tehdy však ještě nikdo netušil, kdy přesně a za jakou cenu se bude prodávat.

Nyní je již jasné, že fyzicky skladem budou mít vybraní tuzemští prodejci a operátoři novinku v průběhu června. Předobjednávky nicméně odstartovaly již nyní. Podle Zboží.cz se ceny v obchodech liší jen minimálně, pohybují se od 1589 Kč do 1690 Kč.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Novinka se změnila k nepoznání

Skoro se chce říci, že na slavného předchůdce odkazuje novinka snad jen jménem. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Po pravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Nová Nokia 3310 nicméně zachovává tradiční konstrukci. Zhruba půlku těla tak zabírá displej a druhou pak klasická tlačítková klávesnice.

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 x 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce) a navíc má i vyšší rozlišení – 240 x 320 pixelů.

Přibyl fotoaparát, Had zůstal

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže i natáčet videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač a především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu.

Pamětníky jistě potěší i fakt, že výrobce nezapomněl předinstalovat populární hru Had.

Původní Nokia 3310 si odbyla premiéru už v roce 2000. Do prodeje se dostala v září, tedy v naprosto ideální dobu, na začátku předvánoční nákupní horečky. A sluší se připomenout, že horečka v případě tohoto modelu pokračovala i v následujících letech. I díky tomu si tento dnes již legendární přístroj koupilo rekordních 136 miliónů lidí.

Foto: archív výrobce

Nokia 3310

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám