Hlavní obsah

Zájem o Nokii 3310 je enormní. A to se ještě ani neprodává

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzkřísit slavnou značku Nokia 3310 byl evidentně velmi dobrý tah. Nasvědčují tomu předobjednávky, které jsou již nyní rekordní. O žádný telefon, který byl představen v průběhu několika posledních týdnů, není větší zájem. Upozornil na to server TechRadar.

Nokia 3310 (2017)Video: Nokia Mobile

 
Článek

Nokia 3310 si odbyla premiéru na přelomu února a března na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně. [celá zpráva]

Na něm byla vcelku pochopitelně k vidění celá řada dalších zajímavých přístrojů. Hned několik z nich se již nabízí v zahraničí v rámci předobjednávky. Všechny je možné nalézt například v nabídce velkého anglického obchodu Carphone Warehouse, který nyní zveřejnil zajímavé údaje.

Desetkrát větší zájem

Podle nich je o Nokii 3310 desetkrát větší zájem než o další novinky, jež byly v Barceloně k vidění. Přesná čísla předobjednávek jednotlivých modelů však prodejce neprozradil.

Foto: Archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Vše nicméně nasvědčuje tomu, že znovuzrozený ikonický telefon bude patřit k nejžádanějším modelům letošního roku. Sluší se připomenout, že velké popularitě se těšil i předchůdce, který si odbyl premiéru již v roce 2000. Tento model si koupilo rekordních 136 miliónů lidí.

Novou Nokii 3310 nabízí hned několik tuzemských obchodů. Ve všech je přitom podle Zboží.cz k zakoupení za stejnou cenu – zájemci za ni zaplatí baťovských 1499 Kč. Je však nutné zdůraznit, že zatím jde pouze o předobjednávky. Někteří obchodníci však tvrdí, že přístroje budou naskladněny zhruba za měsíc.

Novinka se změnila k nepoznání

Ve srovnání se svým předchůdcem se Nokia 3310 změnila doslova k nepoznání. Tytam jsou ostře řezané linie, nahradily je zaoblené linky a celkově velmi úzká konstrukce. Popravdě nebýt tradičního bílého rámečku, který obklopuje displej a plynule přechází až do oblasti tlačítek, k legendě by novinku přirovnal patrně jen málokdo.

Uvnitř přístroje se událo také mnoho změn. Alespoň v rychlosti připomeňme, že předchůdce měl 1,5palcový displej s rozlišením 84 × 84 obrazových bodů. A byl vcelku pochopitelně černobílý. Novinka je již barevná, je větší (2,4 palce), a navíc má i vyšší rozlišení – 240 × 320 pixelů.

Tím přehled vylepšení pochopitelně nekončí. Na zadní straně přibyl fotoaparát s rozlišením 2 MPx, který dokáže natáčet i videa. Přístroj je navíc možné snadno připojit k počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu. Poslouží také jako multimediální přehrávač, především hudbu je možné uložit na paměťovou kartu. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Novodobá Nokia 3310

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám