Hlavní obsah

Znovuzrozená Nokia 3310 dostane moderní vychytávky

Novinky, chm

Barevný displej, USB konektor a kompaktnější konstrukce. To jsou hlavní přednosti, na které by měla lákat novodobá Nokia 3310, která si odbyde premiéru na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně.

Foto: Profimedia.cz

Původní Nokia 3310

Článek

O tom, že se Nokia 3310 opět objeví na pultech obchodů, informovaly Novinky.cz již dříve. [celá zpráva]

Přestože do premiéry znovuzrozené legendy zbývá ještě několik dní, server VTech přinesl již nyní informace o tom, co bude novinka  umět. Vzhled nového modelu bude prý zcela totožný s předchůdcem, fanoušci se tak mohou těšit na různá barevná provedení, výměnné kryty či například klasickou tlačítkovou klávesnici.

Bude tenčí a lehčí

Celkově však bude konstrukce tenčí a díky tomu přístroj i kompaktnější. Hlavní poznávací znaky původní verze 3310 však chybět nebudou. Řeč je například o bílém proužku, který bude lemovat prakticky celý displej a plynule bude přecházet až do oblasti tlačítek.

Zároveň by však podle zdrojů serveru měla mít novinka řadu moderních prvků. Dostane například barevný displej, fotoaparát a USB konektor. Další parametry přístroje však v tuto chvíli nejsou známy.

Foto: archív výrobce

Nokia 3310

Cenu ani přesnou dostupnost novinky výrobce – společnost HMD Global – zatím neprozradil. Podle VTechu má nicméně Nokia 3310 stát 59 eur, tedy bezmála 1600 Kč. K uvedené ceně si však bude nutné patrně ještě připočítat daň.

Původní Nokia 3310 si odbyla premiéru už v roce 2000 a slavila nebývalý úspěch. Po celém světě si totiž tento přístroj koupilo 136 miliónů lidí. To je cifra, které nedokážou konkurovat ani slavné iPhony a nejnovější přístroje od jihokorejského Samsungu.

Právě nebývalý úspěch je patrně jedním z hlavních důvodů, proč společnost HMD Global chce zašlou slávu oživit. Kromě modelu 3310 bude Nokia údajně na akci lákat také na tři nové smartphony. Jejich specifikace však zatím nejsou známy.

Mobilní vrchol a pád

Nokia byla od 90. let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji ale před lety sesadil jihokorejský konkurent Samsung Electronics. Finský výrobce zaspal hlavně na poli smartphonů, což byl právě jeden z důvodů, proč se rozhodl odprodat mobilní divizi Microsoftu.

Loni nicméně zástupci tohoto finského podniku potvrdili, že mají v úmyslu se na mobilní trh vrátit. Nokia už však vyrábět smartphony nebude, produkovat je bude pouze s využitím partnerů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám