Hlavní obsah

Voda a mýdlo vítány. Nový smartphone láká milovníky čistoty

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již druhou generaci svého unikátního smartphonu Rafre představila společnost Kyocera. Ten nad konkurencí vyniká především tím, že je možné jej mýt nejen vodou, ale také mýdlem. Je tak ideálním společníkem pro jedince prahnoucí po absolutní čistotě.

Chytrý telefon Rafre 2Video: Kyocera

 
Článek

Rafre 2 splňuje stejně jako předchůdce krytí IP58. To znamená, že mobilu nevadí při práci prašné prostředí ani voda. Ponořený může být až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut.

Sluší se podotknout, že tuto certifikaci odolnosti nabízí i celá řada dalších smartphonů. Výrobce nicméně zdůrazňuje fakt, že většina z nich si nedokáže poradit s mydlinkami. Vyrobit takto odolnou konstrukci je údajně daleko těžší než vyrobit vodotěsný smartphone. Těsnění zkrátka musí být ještě těsnější.

Foto: archív výrobce

Kyocera Rafre 2

A právě v tom vyniká model od společnosti Kyocera nad konkurencí. Technologii odolnou proti mýdlu zatím konkurenční přístroje nenabízí.

V ostatních parametrech se ale Rafre 2 nijak dramaticky neliší od zavedené konkurence střední třídy. V útrobách tak tepe osmijádrový procesor Snapdragon 430, který má k dispozici 2 GB operační paměti.

Pro uložení dat slouží 16GB paměť, tu je však možné snadno rozšířit až o dalších 128 GB díky integrovanému slotu na paměťové karty typu microSD. Novinka pracuje pod operačním systémem Android 7.0.

Foto: archív výrobce

Kyocera Rafre 2

K ovládání slouží dotykový displej s úhlopříčkou pět palců a HD rozlišením (1280 x 720 pixelů). Samozřejmostí jsou i bezdrátové adaptéry wi-fi a bluetooth, stejně jako podpora rychlého mobilního internetu LTE.

Výrobce však zatím neprozradil, zda se zajímavá novinka bude prodávat také mimo domácí japonský trh. Například předchozí verze se do Evropy nedostala. Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou.

Jasno by nicméně mělo být už v průběhu nadcházejících pár týdnů. Detaily o dostupnosti a ceně modelu Rafre 2 bychom se nicméně měli dozvědět maximálně v horizontu několika týdnů. Novinka si totiž oficiální premiéru odbude na největším mobilním veletrhu MWC ve španělské Barceloně, který se bude konat na přelomu února a března.

Foto: archív výrobce

Kyocera Digno Rafre

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám